sepastop.eu nu ook beschikbaar in Oostenrijk!

Vanaf heden is www.sepastop.eu ook beschikbaar in Oostenrijk. sepastop.eu is een online platform dat consumenten helpt bij het opzeggen van contracten en abonnementen.

Veel bedrijven maken het nog steeds onnodig moeilijk om een contract of abonnement op te zeggen. Daarom biedt sepastop.eu informatie over opzeggen en gratis voorbeeld opzegbrieven aan. Daarnaast kan de opzegbrief, tegen verzendkosten, aangetekend en online door hen verstuurd worden.

Oostenrijk is ondertussen het vijfde land waar sepastop.eu actief is. In 2015 begon de jonge ondernemer, Nathan De Hert, in Vlaanderen met deze online dienst en even later volgde ook de Waalse versie. Vanwege een blijvende groei kwam een uitbreiding binnen Europa in zicht en werd www.sepastop.eu opgericht. Toen kwamen ook Nederland, Frankrijk en Duitsland aan de beurt.

Nathan De Hert: “Ondertussen werden er al meer dan 700.000 opzegbrieven via onze website opgesteld. Wij zijn blij dat we al zoveel mensen konden helpen bij het opzeggen en we kijken er naar uit dit nu ook in Oostenrijk te doen!”

Ondertussen is er keuze uit meer dan 1000 bedrijven en leveranciers die kunnen worden opgezegd en dit aantal blijft groeien. Op elke pagina worden de opzegregels vermeld, zoals opzegtermijn en eventuele extra kosten. Daarna kan de gebruiker zijn/haar gegevens invullen en de opzegbrief wordt hierbij automatisch opgesteld. Hierna volgt de optie om de brief zelf af te printen en te verzenden of om de opzegbrief meteen online en aangetekend te laten versturen.

Wilt u graag uw contract stopzetten? Surf dan even naar www.sepastop.eu en stel uw opzegbrief eenvoudig op.

BIP & GO

Bent u aan het begin van de zomer een abonnement bij Bip & Go aangegaan, maar bent u ondertussen terug thuis van uw zonnige vakantie in het zuiden van Frankrijk of Spanje? Dan wordt het hoog tijd om dat abonnement stop te zetten!

Wat is Bip & Go?

Bip & Go voorziet alle automobilisten van een badge waarmee u de tolbetalingen elektronisch doet. Dit kan op alle wegen in Frankrijk en Spanje.

De abonnementen op een rij:

1) VASTE PRIJS/ONBEPERKT

Dit abonnement wordt aangeraden wanneer u minstens 1 keer per maand de autostrade gebruikt. Het kost € 15 per jaar of € 1,25 per maand. Hierbovenop komen ook nog activeringskosten van € 10 en verzendkosten voor het pasje: € 6 voor Frankrijk en € 10 voor het buitenland.

Voor de maanden wanneer u uw badge in Spanje gebruikt, wordt er € 2,50 in rekening gebracht. U kunt echter ook kiezen voor een jaarabonnement indien u vaak in Spanje rijdt, dit kost € 10 per jaar.

2) A LA CARTE

Wanneer u maar een paar keer per jaar de snelweg in Frankrijk en Spanje gebruikt, wordt dit abonnement aangeraden. U betaalt € 1,70 per maand voor elke maand u de badge gebruikt, voor de maanden wanneer u de badge niet gebruikt, betaalt u niet. Daarnaast worden ook dezelfde activeringskosten en verzendkosten (telkens € 10) aangerekend.

Voor de maanden wanneer u uw badge in Spanje gebruikt, wordt er € 2,50 in rekening gebracht. U kunt echter ook kiezen voor een jaarabonnement indien u vaak in Spanje rijdt, dit kost € 10 per jaar.

Extra informatie

De tolkosten en parkeerkosten worden bovenop het tarief van beide abonnementen gerekend.

Wanneer u een papieren factuur wenst te ontvangen betaalt u € 1 extra per maand. Een elektronisch factuur is gratis.

Voor professionelen en American Express kaarthouders zijn er speciale abonnementen.

Uw abonnement opzeggen

U gaat één van de bovenstaande abonnementen aan voor onbepaalde tijd. Dit wil zeggen dat indien u niet opzegt, het abonnement gewoon blijft doorlopen en u dus ook blijft betalen.

Het opzeggen van uw Bip & Go abonnement kan gelukkig vrij makkelijk. U kunt het op elk moment stopzetten door naar één van de verkooppunten te gaan of door een aangetekende brief te sturen naar het hoofdkantoor (Sanef – Bip & Go, Le Crossing, 30 Boulevard Gallieni, 92130 Issy les Moulineaux, France).

Let wel op: u dient uw pasje/badge ook mee op te sturen! Uw opzegging gaat pas in wanneer Bip & Go uw badge terug heeft ontvangen en wanneer alle betalingen zijn voldaan.

U kunt uw opzegbrief opstellen via onze website: https://www.sepastop.eu/nl-nl/andere/bip-go/. U kunt daarbij kiezen of u deze zelf print en opstuurt of u gebruik maakt van onze online verzendservice. Hierbij verzenden wij uw opzegbrief aangetekend en online naar Bip & Go.

Meer informatie vindt u op: https://www.bipandgo.com/nl

Hoe uw LinkedIn-account stopzetten?

Logo LinkedIn
Heeft u geen behoefte meer aan uw LinkedIn profiel? Heeft u eigenlijk geen idee wat het nut hiervan is en loopt uw mailbox alleen maar vol met e-mails van het platform? Dan wordt het misschien tijd om uw LinkedIn-account stop te zetten.

Voor u uw account verwijdert

Voordat u uw LinkedIn-account verwijdert, zijn er enkele dingen waarop u moet letten. Het sluiten van uw account zorgt er namelijk voor dat u geen toegang meer hebt tot connecties of informatie. Uw account wordt niet meer zichtbaar op LinkedIn en u verliest ook alle aanbevelingen die op uw profiel staan. Hoe u een kopie van uw gegevens opslaat leest u hier: https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/50191

In sommige gevallen zult u uw profiel nog tijdelijk vinden via zoekmachines zoals Yahoo! of Google omdat zij op een bepaalde manier gegevens verzamelen en bewerken.

Wanneer u een Premium account heeft, moet u eerst dit account afsluiten vooraleer u uw basis account kan stopzetten. Hoe u uw Premium LinkedIn-account afsluit leest u hier: https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/5729/uw-premium-abonnement-opzeggen?lang=nl

Uw basis LinkedIn-account verwijderen

Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe u uw basis LinkedIn profiel stop zet.

Hoe uw LinkedIn-account stopzetten:

 • Ga naar uw LinkedIn profiel en klik op het pictogram met uw foto en ‘Ik’ eronder
 • In het keuzemenu klik op ‘Instellingen en privacy’
 • Kies hierna in het linkse menu ‘Abonnementen’ en selecteer ‘Wijzigen’ dat staat naast ‘ Uw LinkedIn-account sluiten’
 • LinkedIn vraagt u nog om een opzegreden, vink uw reden aan en klik op volgende
 • De laatste stap is om uw wachtwoord in te vullen en dan hoeft u enkel nog op ‘Account sluiten’ te klikken om uw account te verwijderen

Via volgende link komt u ook op de juiste pagina terecht:
https://www.linkedin.com/psettings/account-management/close-action-needed

Uw LinkedIn profiel heropenen

Wanneer u spijt hebt van uw beslissing en uw LinkedIn-account toch opnieuw wenst te openen, kan dat wanneer u dit binnen 20 dagen doet.

Er zijn echter een aantal dingen die niet hersteld kunnen worden:
1. Reacties en aanbevelingen
2. Genegeerde of openstaande uitnodigingen
3. Volgers (influencers, bedrijven, etc.)
4. Groepslidmaatschappen

Hoe uw tijdschriftenabonnement opzeggen?


Velen onder jullie hebben waarschijnlijk een abonnement op een of ander tijdschrift. Wat als u dat ene tijdschrift beu bent of eens wil veranderen van weekblad? Hiervoor dient u uw abonnementsvoorwaarden te raadplegen en uw abonnement op te zeggen.

De meeste tijdschriftabonnementen gaat u aan voor een bepaalde periode (3-6 maanden, 1 jaar, 2 jaar,…). Binnen deze periode is het jammer genoeg niet mogelijk om een contract stop te zetten.

Vaak worden de abonnementen aan het einde van de afgesproken periode automatisch verlengd, indien u dit niet wenst dient u uiterlijk een maand voor de afloop van uw abonnement op te zeggen. Wanneer u dit niet doet, loopt uw abonnement gewoon door. Daarna kunt u op elk moment opzeggen. Let wel dat u ook hier rekening dient te houden met een opzegtermijn van 1 maand.

Hieronder vindt u de populairste tijdschriften en hun voorwaarden:

AD: Om uw abonnement stop te zetten dient u dit uiterlijk 1 maand voor het einde van de abonnements- of actieperiode te melden aan AD. Indien u dit niet doet, wordt uw abonnement automatisch verlengd. Na deze verlenging kunt u op elk moment opzeggen maar dient u ook rekening te houden met de opzegtermijn van een maand.

Adresgevens:
AD Klantenservice
Postbus 8759
3009 AT Rotterdam
Nederland

Veronica Magazine: Heeft u een aflopend abonnement? Dan stopt uw contract automatisch na de vooraf afgesproken periode. Heeft u dit niet, dan dient u uw abonnement minstens 1 maand voor afloop op te zeggen. Wanneer u dit niet doet, wordt uw abonnement automatisch verlengd maar kan u dit vanaf dan op elk moment stopzetten. Er geldt een opzegtermijn van 4 weken.

Adresgevens:
Sanoma Uitgevers – Veronica Magazine
afdeling Klantenservice
Postbus 75
2400 AB Alphen aan den Rijn
Nederland

Consumentengids: Tijdens de eerste contractperiode kunt u niet vroegtijdig opzeggen. U dient uiterlijk een maand voor het einde van deze periode op te zeggen. Na de eerste contractperiode kunt u op elk moment opzeggen, ook rekening houdend met een opzegtermijn van 1 maand. Indien u niet opzegt, loopt uw contract gewoon door.

Adresgevens:
Consumentenbond
Postbus 1000
2500 BA Den Haag
Nederland

Donald Duck: Met een aflopend abonnement stopt het abonnement vanzelf na de vooraf afgesproken periode. Heeft u een ander soort abonnement dan wordt dit automatisch verlengd en dient u het zelf op te zeggen. Dit kan min. 1 maand voor de afgesproken contractperiode. Na uw eerste abonnementstermijn is uw abonnement maandelijks opzegbaar, rekening houdend met een opzegtermijn van 1 maand.

Adresgevens:
Sanoma Uitgevers – Donald Duck
afdeling Klantenservice
Postbus 75
2400 AB Alphen aan den Rijn
Nederland

Mikrogids: Heeft u een proef- of kennismakingsabonnement dan stopt dit automatisch na de opgegeven periode. Heeft u een ander abonnement? Dan loopt dit automatisch door na de eerste contractperiode. Indien u dit niet wenst, moet u uiterlijk 1 maand voor de afloop hiervan uw opzegging melden. Opzeggen na de verlenging van uw contract kan met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand.

Adresgevens:
Sanoma Media Netherlands B.V.
t.a.v. Customer Service Mikrogids
Postbus 10050
1201 DB Hilversum
Nederland

Hoe uw Facebook account verwijderen?

Facebook is bij velen niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. We delen onze leukste foto’s met familie en vrienden, worden op de hoogte gehouden van verjaardagen, we worden uitgenodigd voor festiviteiten en krijgen meldingen van de activiteiten in onze buurt.

Maar wat als al die informatie teveel wordt? Volgens statistieken heeft het sociale netwerk zo’n 10,4 miljoen gebruikers in Nederland en groeit het nog steeds.

U hebt er goed over nagedacht en besloten uw tijd in iets anders dan in Facebook te steken. Maar hoe zet u nu uw Facebook account stop? Dit is niet zo eenvoudig maar wij helpen u hier graag mee verder.

Uw Informatie en foto’s bewaren

Vooraleer u uw Facebook account verwijdert kunt u uw foto’s en andere gegevens bewaren. U doet dit door rechts bovenaan op het driehoekje te klikken en naar ‘Instellingen’ te gaan. Bij ‘Algemeen’ klikt u op ‘Een kopie downloaden’. U wordt naar de volgende pagina gebracht waar u het downloaden kan starten.Wanneer u niet alle foto’s wil bewaren, kunt u diegene die u wenst bij te houden apart openen en onderaan via ‘Opties’ op ‘Downloaden’ klikken.

Naast het bewaren van de nodige informatie kijkt u best ook naar de verbonden apps. Indien u uw Facebook account verwijdert en u bent nog verbonden met enkele apps, kunt u niet meer inloggen bij deze apps. Bij de meeste apps kunt u de inlogmethode wel aanpassen, sommigen laten dit niet toe.

Uw Facebook account definitief verwijderen

Hoe uw Facebook account verwijderen:
– Ga naar de volgende link: https://www.facebook.com/help/delete_account
– U krijgt onderstaand pop-up venster te zien, lees dit nauwkeurig en klik hierna op ‘Mijn account verwijderen’
– Bij een tweede pop-up venster worden u nog enkele gegevens gevraagd en kunt u daarna definitief stoppen met Facebook door op ‘OK’ te klikken

Facebook geeft u hierna nog 14 dagen te tijd om terug te keren en uw account opnieuw te activieren. Zodra deze 14 dagen zijn verstreken wordt uw account definitief verwijderd. Wanneer u daarna opnieuw gebruik wil maken van Facebook dient u een nieuw account aan te maken.

Uw Facebook account tijdelijk stopzetten

Facebook geeft u ook de optie om uw account tijdelijk stop te zetten. Gaat u op vakantie? Wilt u eens aanvoelen hoe het is om een tijdje geen Facebook te hebben? Klik dan bij uw ‘Instellingen’ op ‘Beveiliging’ en onderaan op ‘Je account deactiveren’.

Hoe uw abonnement op Videoland opzeggen?


De zomer komt er aan! Dit wil zeggen beter weer, meer buiten zitten, op vakantie gaan, af en toe een terrasje meepikken,… Met andere woorden: u zal waarschijnlijk minder voor de TV zitten. Hierdoor lijkt uw abonnement op Videoland niet meer zo nuttig. Of hebt u misschien een alternatief gevonden en wilt u Videoland opzeggen? Wij lichten graag even toe hoe u dit doet.

Hoe Videoland opzeggen:

 • Ga naar uw account via de website: www.videoland.com/account
 • Wanneer u niet vanzelf bent ingelogd, log even in zodat u op de ‘Mijn Videoland’-pagina zit
 • In het midden van de pagina ziet u ‘abonnement opzeggen’, klik hier op
 • Daarna vraagt Videoland u nog naar een reden voor opzegging, pas daarna kunt u definitief opzeggen.

Opzeggen doet u best via uw pc of laptop, dit is nog niet beschikbaar via de app. Wel is het handig de app na het opzeggen te verwijderen.

Wanneer u definitief hebt opgezegd zal uw abonnement niet meteen stoppen. Het wordt stopgezet vanaf de eerste dag van de volgende betaaltermijn. Dit wil zeggen dat wanneer u op 13 mei voor het laatst hebt betaald, uw abonnement zal stoppen op 13 juni.

Na uw opzegging ontvangt u hiervan ook nog een bevestiging per e-mail van Videoland.

Opzeggen in de proefperiode

Videoland uitproberen kan voor 2 weken, binnen deze periode kunt u per direct opzeggen. Indien u dit niet doet, begint na de 2 weken een betalend abonnement te lopen voor onbepaalde tijd tot wederopzegging.

Hoe Spotify opzeggen?


Hoeft u geen Premium Spotify abonnement meer? Vindt u het niet zo erg om af en toe advertenties tussen uw muziek te horen? Dan kan u zeer makkelijk weer naar een Spotify Free abonnement overstappen en uw Premium lidmaatschap opzeggen. Uw muziek en afspeellijsten worden hierbij gewoon bewaard.

Hoe gaat het opzeggen in zijn werk?

Indien u rechtstreeks via spotify.com een abonnement hebt afgesloten kunt u onderstaande stappen volgen.

Hoe Spotify opzeggen:

 1. Ga naar uw accountpagina en log in
 2. Klik in het menu aan de linkerkant op ‘Abonnement’
 3. Klik daarna op ‘je abonnement opzeggen/wijzigen of annuleren’ en volg de nodige stappen
 4. Klik na het invoeren van uw wachtwoord op ‘MIJN ABONNEMENT OPZEGGEN’ om uw opzegging te voltooien

spotify opzeggen stap 1

spotify opzeggen stap 2

spotify opzeggen stap 3

Na het opzeggen van uw Premium abonnement kunt u nog eventjes genieten van advertentieloze muziek tot u automatisch weer wordt overgeschakeld naar Free. De datum wanneer dit gebeurt, vindt u op uw accountpagina.

Enkele dingen waarop u dient te letten:

  • Heeft u verschillende accounts? Check of u zeker bent ingelogd met het account waarmee u Spotify Premium hebt aangekocht
  • Gebruik de inloggegevens van Spotify zelf (log dus niet in via Facebook)
  • Wanneer u via een ander bedrijf een abonnement bent aangegaan (bijv. via Itunes), dient u het bedrijf in kwestie te contacteren en hun opzegvoorwaarden te volgen
  • Wanneer u deel uitmaakt van een gezinsabonnement dient de eigenaar van dit account op te zeggen, enkel hij/zij kan de instellingen aanpassen

Bij Spotify maken ze het dus niet zo moeilijk om uw abonnement op te zeggen. Naast opzeggen via hun website kunt u Spotify ook een e-mail sturen (breakup@spotify.com) of contacteren per post. U kunt dit formulier opsturen naar Spotify AB Birger Jarlsgatan 61 113 56 Stockholm Sweden.

Nadat uw e-mail of brief wordt ontvangen zal Spotify uw opzegging zo snel mogelijk verwerken en u hiervan op de hoogte brengen. De opzegtermijn verschilt, maar is niet langer dan 1 maand. De datum waarop u weer op Free wordt overgeschakeld vindt u terug via uw account.

Veel luisterplezier!

Hoe uw loterij abonnement opzeggen?


U bent al jaren aangesloten bij een loterij en u speelt wekelijks of maandelijks mee in de hoop ooit een mooie som geld te winnen. Maar elke keer komt de trekking niet overeen met uw biljet en verliest u alleen maar geld. Tijd om dat geld dus in iets nuttigs te steken, niet waar?

Hoe zegt u nu uw loterij abonnement op? Wij zetten het graag nog een keer op een rijtje.

De meeste loterijen zijn op elk moment op te zeggen, u hangt dus niet vast aan een bepaalde contractperiode. Wel dient u vaak rekening te houden met een opzegtermijn van 1 maand. Dit wil zeggen dat het tot 1 maand kan duren vooraleer de loterij uw opzegging verwerkt. Hierdoor kunt u soms nog een laatste factuur ontvangen, nog een keer geïncasseerd worden of zelfs nog eens een trekking meespelen.

Via sepastop.eu kunt u verschillende loterijen opzeggen, een overzicht vindt u hier.

U kunt uw contract op verschillende manieren stopzetten, bijv. telefonisch of via e-mail, maar bij het versturen van een aangetekende brief bent u echter altijd zeker dat deze aankomt omdat u een hierbij een verzendbevestiging met track & trace code ontvangt.

Hieronder vindt u de verschillende adressen voor de populairste loterijen in Nederland:

VriendenLoterij, Postcode Loterij en BankGiro Loterij

Omdat bovenstaande loterijen deel uitmaken van hetzelfde moederbedrijf is hun adres hetzelfde:

VriendenLoterij/Nationale Postcode Loterij N.V./BankGiro Loterij
t.a.v. Ledenservice
Van Eeghenstraat 70
1071 GK Amsterdam
Nederland

Miljoenenspel en Staatloterij

Ook het Miljoenenspel en de Staatsloterij maken deel uit van eenzelfde moederorganisatie en worden op hetzelfde adres aangeschreven:

Miljoenenspel/Nederlandse Staatsloterij
t.a.v. Klantenservice
Postbus 818
2700 AV Zoetermeer
Nederland

Euro Lottery Services

Euro Lottery Services
Postbus 435
1940 AK Beverwijk
Nederland

KWF Seizoensloterij

KWF Kankerbestrijding
Postbus 75508
1070 AM Amsterdam
Nederland

Lotto

De Lotto
Postbus 3074
2280 GB Rijswijk
Nederland

Netflix opzeggen

Wil je graag je Netflix lidmaatschap opzeggen? Netflix opzeggen is zeer makkelijk. Je kunt Netflix met een druk op een knop meteen online opzeggen. Was het altijd maar zo eenvoudig!

Volg onderstaande stappen om je Netflix account per direct stop te zetten. Je kunt Netflix blijven kijken tot op het einde van de maand waarin je opzegt.

Hoe kan je Netflix opzeggen?

1. Ga naar “Mijn account” via www.netflix.com/YourAccount
2. Klik op “Lidmaatschap opzeggen”, onder “Lidmaatschap en facturering”
3. Bevestig door te klikken op “Opzegging voltooien”

Opzegtermijn

Je kan je Netflix abonnement elke maand opzeggen. Dit geldt zowel voor het gratis proefabonnement als voor betalende abonnementen.

Indien je wenst, bewaart Netflix je kijkactiviteit. Als je besluit terug te komen, kun je dus verdergaan waar je was gebleven.

Netflix opzeggen

Over Netflix

Netflix is een bedrijf dat oorspronkelijk in Amerika, maar nu ook in onder meer Nederland en België, een maandabonnement aanbiedt voor streaming video on demand via internet. Netflix is op 19 september 2014 gelanceerd in België.

Hoe kan ik mij ontdopen of uitschrijven bij de katholieke kerk?

Wilt u uzelf graag uitschrijven uit de katholieke kerk of laten ontdopen? Dit kan eenvoudig door een opzegbrief te sturen naar uw parochie.

ontdoping-1024x683

Overweegt u zich te ontdopen of u uit te schrijven bij de katholieke kerk in Nederland? Uitschrijven kan tegenwoordig heel eenvoudig door het sturen van een brief aan de parochie in uw desbetreffende woonplaats. Ook ontdopen begint met een opzegbrief, maar wordt opgevolgd door een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek met de pastoor.

Ontdoping of uitschrijven bij de katholieke kerk

Wellicht bent u als baby door uw ouders gedoopt – om de traditie voort te zetten – of hebt u zelf op latere leeftijd gekozen voor de katholieke kerk. Echter hebt u ondertussen zo uw bedenkingen over het geloof en staat u niet langer achter bepaalde overtuigingen van de kerk. U hebt daarom besloten uw banden te breken met de kerk, afstand te doen van het geloof en u te laten ontdopen – uitschrijven uit het doopregister. U vraagt zich wellicht af wat het verschil is tussen uitschrijven bij de katholieke kerk en ontdopen en wat de gevolgen van ontdoping zijn. Hoe gaat het ontdopen en uitschrijven in zijn werk, wat dient er in uw opzegbrief te staan en aan wie dient u deze te richten? In dit artikel vindt u alle informatie die u nodig hebt.

Het verschil tussen ontdopen en uitschrijven bij de kerk

Wanneer u zich uitschrijft bij de katholieke kerk, worden uw gegevens uit het kerkbestand geschrapt en wordt uw uitschrijving doorgegeven aan de overkoepelende organisatie SILA. In het geval van verhuizing zult u niet langer benaderd worden door de kerk.

Laat u zich ontdopen, dan breekt u definitief uw banden met de katholieke kerk. In dit geval zult u geen bestuursfuncties meer mogen bekleden, niet meer te communie kunnen gaan, peetoom of peettante worden en alleen in uitzonderlijke gevallen zult u een kerkelijke uitvaart krijgen.

Hoe werkt uitschrijven bij de kerk en ontdoping?

Sinds februari 2013 is de uitschrijfprocedure bij de Nederlandse kerk vergemakkelijkt. Dit betekent dat u enkel een opzegbrief hoeft te richten aan de parochie in uw woonplaats. Vervolgens wordt uw uitschrijving doorgegeven aan de overkoepelende organisatie SILA. In geval van verhuizen zult u niet langer benaderd worden door de kerk.

Ook ontdoping – uitschrijven uit doopregister – begint bij een opzegbrief. Echter dient u wel in uw opzegbrief aan te geven wat uw beweegredenen zijn tot ontdoping over te gaan. Ook moet u de naam van de parochie en de plaatsnaam opgeven van waar u destijds gedoopt bent. Na ontvangst van de brief volgt een uitnodiging van de pastoor voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek zullen uw beweegredenen besproken worden en worden vastgesteld of u zich inderdaad definitief wilt uitschrijven. Indien u niet binnen twee weken reageert op deze persoonlijke uitnodiging, dan zal uw uitschrijving alsnog worden verwerkt en wordt uw uitschrijving uit het doopregister definitief.

Wat dient er in mijn opzegbrief te staan?

Om u uit te schrijven bij de kerk dient u de volgende gegevens te vermelden:
– Naam en voornaam
– Geboorteplaats
– Geboortedatum
– Plaats waar u destijds gedoopt bent
– Oorspronkelijke woonplaats

In de brief om tot uitschrijving uit het doopregister over te gaan, dient u de volgende informatie te vermelden:
– Naam en voornaam
– Geboorteplaats
– Geboortedatum
– Plaats en naam parochie waar u destijds gedoopt bent
– Beweegredenen om tot ontdopen over te gaan
– Oorspronkelijke woonplaats

Voorbeeldbrief ontdoping

Bron: www.katholiek.nl

Aan:
Naam (naam pastoor van de parochie)
Adres (adres van de parochie)

Betreft: Uitschrijving uit het doopregister/ontdoping

Datum, huidige Woonplaats,

Geachte heer/mevrouw,

Ondergetekende …………………………………………………………………… (uw naam en uw voornamen) bevestigt dat hij/zij de innerlijke overtuiging heeft dat hij/zij zich los wil maken van het geloof dat de Rooms-Katholieke Kerk belijdt en van de geloofsgemeenschap van de Rooms-Katholieke Kerk en bevestigt zijn/haar besluit om bij formele act de Rooms-Katholieke Kerk te verlaten en verzoekt om daarvan aantekening te (doen) maken in het doopregister van zijn/haar doopparochie en zijn/haar naam te (laten) verwijderen uit het (digitale) register van het ledenbestand van zijn/haar huidige parochie.

Mijn gegevens:
Voornaam Achternaam
Adres
Geboorteplaats
Geboortedatum
Doopparochie:
Plaatsnaam van de parochie:
Doopdatum:

Met vriendelijke groeten,
Voornaam Achternaam
Hantekening

Adressen parochies Nederland

Amsterdam
RK Parochie Amstelland
locatie Augustinuskerk
Amstelveenseweg 965
1081 JG Amsterdam-Buitenveldert

Utrecht
Sint-Aloysiuskerk
Adriaen van Ostadelaan 4
3583 AJ Utrecht

Den Haag
RK Parochie Maria Sterre der Zee
Beeklaan 188
2562 AP Den Haag

Rotterdam
Sint Lambertuskerk Rotterdam
Oostzeedijk Beneden 3
3062 VJ Rotterdam

Eindhoven
St. Petrus Kerk
Kloosterdreef 31
5623 DB Eindhoven

Indien u ergens anders woonachting bent, zoek dan hier uw dichtstbijzijnde parochie.