sepastop.eu helpt 1 miljoen consumenten opzeggen

Vandaag, 19 november 2018, werd de 1 miljoenste opzegbrief opgesteld via sepastop.eu! Het grootste deel (65%) van onze bezoekers gebruikte onze gratis service, de overige 35% koos ervoor om zijn opzegbrief aangetekend door ons te laten verzenden. Om dit te vieren halveren wij deze week de prijs van onze aangetekende verzendservice! (Lees meer: kortingsweek)

Wij zijn in 2015 begonnen met onze opzegwebsite en ondertussen actief in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Sinds het begin informeren we consumenten en helpen we bij het opzeggen van allerlei abonnementen en contracten. Dit gaat van fitnessabonnementen en verzekeringscontracten tot kredietkaarten en lidmaatschappen van politieke partijen en vakbonden.

Daarnaast kunt u ook bij ons terecht om een gratis opzegbrief op te stellen. Dit doet u door de gevraagde gegevens in te vullen waarna uw brief automatisch gegenereerd wordt. Deze kunt u dan gratis afdrukken. Wanneer u het werk liever uit handen geeft, kunnen wij uw opzegbrief ook aangetekend verzenden. Tegen verzendkosten versturen we uw brief aangetekend naar het gewenste bedrijf.

Wat werd het meest opgezegd?

Telecomcontracten werden in Nederland het meest opgezegd, gevolgd door verschillende fitnessabonnementen. Kranten en tijdschriften komen op de 3e plaats. Als reden geven de meeste mensen mee dat ze simpelweg ontevreden (1) zijn over de geleverde dienst, willen overstappen (2) of minder geld willen uitgeven (3).

Wij hopen in de toekomst nog meer mensen te helpen bij het opzeggen van hun contract of abonnement. Bent u ook ontevreden? Wilt u eens iets anders lezen? Of wilt u uw zuurverdiende centen op een andere manier spenderen? Surf naar sepastop.eu en stel je opzegbrief meteen online op.

Kortingsweek

Niet enkel hebben we 1.000.000 opzeggingen bereikt, dit jaar konden we ook 3 kaarsjes uitblazen. sepastop.eu bestaat inmiddels 3 jaar. Dit vieren we met een kortingsweek! Verstuur tussen 19/11/18 en 23/11/18 een aangetekende opzegbrief via onze website en krijg maar liefst 50% korting!

Verstuur uw aangetekende opzegbrief via sepastop.eu voor €6.00 (i.p.v. €11.95): www.sepastop.eu

BIP & GO

Bent u aan het begin van de zomer een abonnement bij Bip & Go aangegaan, maar bent u ondertussen terug thuis van uw zonnige vakantie in het zuiden van Frankrijk of Spanje? Dan wordt het hoog tijd om dat abonnement stop te zetten!

Wat is Bip & Go?

Bip & Go voorziet alle automobilisten van een badge waarmee u de tolbetalingen elektronisch doet. Dit kan op alle wegen in Frankrijk en Spanje.

De abonnementen op een rij:

1) VASTE PRIJS/ONBEPERKT

Dit abonnement wordt aangeraden wanneer u minstens 1 keer per maand de autostrade gebruikt. Het kost € 15 per jaar of € 1,25 per maand. Hierbovenop komen ook nog activeringskosten van € 10 en verzendkosten voor het pasje: € 6 voor Frankrijk en € 10 voor het buitenland.

Voor de maanden wanneer u uw badge in Spanje gebruikt, wordt er € 2,50 in rekening gebracht. U kunt echter ook kiezen voor een jaarabonnement indien u vaak in Spanje rijdt, dit kost € 10 per jaar.

2) A LA CARTE

Wanneer u maar een paar keer per jaar de snelweg in Frankrijk en Spanje gebruikt, wordt dit abonnement aangeraden. U betaalt € 1,70 per maand voor elke maand u de badge gebruikt, voor de maanden wanneer u de badge niet gebruikt, betaalt u niet. Daarnaast worden ook dezelfde activeringskosten en verzendkosten (telkens € 10) aangerekend.

Voor de maanden wanneer u uw badge in Spanje gebruikt, wordt er € 2,50 in rekening gebracht. U kunt echter ook kiezen voor een jaarabonnement indien u vaak in Spanje rijdt, dit kost € 10 per jaar.

Extra informatie

De tolkosten en parkeerkosten worden bovenop het tarief van beide abonnementen gerekend.

Wanneer u een papieren factuur wenst te ontvangen betaalt u € 1 extra per maand. Een elektronisch factuur is gratis.

Voor professionelen en American Express kaarthouders zijn er speciale abonnementen.

Uw abonnement opzeggen

U gaat één van de bovenstaande abonnementen aan voor onbepaalde tijd. Dit wil zeggen dat indien u niet opzegt, het abonnement gewoon blijft doorlopen en u dus ook blijft betalen.

Het opzeggen van uw Bip & Go abonnement kan gelukkig vrij makkelijk. U kunt het op elk moment stopzetten door naar één van de verkooppunten te gaan of door een aangetekende brief te sturen naar het hoofdkantoor (Sanef – Bip & Go, Le Crossing, 30 Boulevard Gallieni, 92130 Issy les Moulineaux, France).

Let wel op: u dient uw pasje/badge ook mee op te sturen! Uw opzegging gaat pas in wanneer Bip & Go uw badge terug heeft ontvangen en wanneer alle betalingen zijn voldaan.

U kunt uw opzegbrief opstellen via onze website: https://www.sepastop.eu/nl-nl/andere/bip-go/. U kunt daarbij kiezen of u deze zelf print en opstuurt of u gebruik maakt van onze online verzendservice. Hierbij verzenden wij uw opzegbrief aangetekend en online naar Bip & Go.

Meer informatie vindt u op: https://www.bipandgo.com/nl

Opzeggen Zonder Gedoe

sepastop.eu lanceert de videocampagne ‘Opzeggen Zonder Gedoe’. Met deze campagne willen wij de problemen rondom het opzeggen van abonnementen en contracten onder de aandacht brengen.

“Wij merken dat sommige bedrijven het nog steeds moeilijk maken om een contract op te zeggen. Opzeggen is vaak nog een gedoe waar consumenten tegenop kijken. U worstelt met onduidelijke voorwaarden, opzegtermijnen, een onbereikbare ‘klantendienst’, … Met deze campagne willen we iedereen op een speelse manier bereiken.”

De ‘Opzeggen Zonder Gedoe’ campagne bestaat uit 3 video’s waarin we spotten met de opzegwereld door typische situaties op een humoristische manier in beeld te brengen.

In het eerste filmpje heeft een vrouw een nachtmerrie omdat ze haar fitnessabonnement nog niet durfde opzeggen. Het tweede filmpje schetst een herkenbare situatie waarin u belt naar een klantendienst en steeds doorverbonden wordt. In video drie, gesitueerd in een spreekwoordelijke opzegdoolhof, zoekt een man hopeloos naar de juiste manier om een contract stop te zetten.

Bekijk hier de video’s:

Over sepastop.eu
sepastop.eu informeert consumenten en helpt bij het opzeggen van abonnementen en contracten. De website werd opgericht in 2016 en is inmiddels beschikbaar in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Maandelijks zeggen gemiddeld 35.000 mensen een abonnement op via sepastop.eu.

Video’s geproduceerd door het Antwerpse productiehuis Poolhert Productions ❤️

Download persbericht & mediakit.

sepastop.eu genomineerd voor de .eu Web Awards!

Wij zijn genomineerd voor de 2018 .eu Web Awards en wij zijn hier superblij mee!

De .eu Web Awards is een Europese competitie met als doel om de beste .eu websites in de kijker te zetten. Wij zijn genomineerd in de ‘Rising Stars’ (start-ups) categorie.

Graag willen we jullie vragen om te stemmen op onze website, alvast bedankt!

Hoe kunt u stemmen?

 • Surf naar https://webawards.eurid.eu/
 • Ga naar ‘Nominate & Vote’
 • Klik op ‘Rising Stars’ en zoek naar sepastop.eu (eventueel moet u nog op ‘next’ klikken)
 • Ga met uw muis over onze website en klik op ‘vote’

Let op: klik niet op ‘Submit your nomination’, maar zoek ons in de lijst van ‘Rising Stars’.

U kunt slechts 1 stem per IP adres uitbrengen. Personen in hetzelfde gezin/huis/kantoor kunnen eventueel via mobiele data (met een smartphone) stemmen.

Erg bedankt om op ons te stemmen en wij houden jullie zeker op de hoogte van het resultaat!

Groetjes,
sepastop.eu team

Hoe uw Facebook account verwijderen?

Facebook is bij velen niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. We delen onze leukste foto’s met familie en vrienden, worden op de hoogte gehouden van verjaardagen, we worden uitgenodigd voor festiviteiten en krijgen meldingen van de activiteiten in onze buurt.

Maar wat als al die informatie teveel wordt? Volgens statistieken heeft het sociale netwerk zo’n 10,4 miljoen gebruikers in Nederland en groeit het nog steeds.

U hebt er goed over nagedacht en besloten uw tijd in iets anders dan in Facebook te steken. Maar hoe zet u nu uw Facebook account stop? Dit is niet zo eenvoudig maar wij helpen u hier graag mee verder.

Uw Informatie en foto’s bewaren

Vooraleer u uw Facebook account verwijdert kunt u uw foto’s en andere gegevens bewaren. U doet dit door rechts bovenaan op het driehoekje te klikken en naar ‘Instellingen’ te gaan. Bij ‘Algemeen’ klikt u op ‘Een kopie downloaden’. U wordt naar de volgende pagina gebracht waar u het downloaden kan starten.Wanneer u niet alle foto’s wil bewaren, kunt u diegene die u wenst bij te houden apart openen en onderaan via ‘Opties’ op ‘Downloaden’ klikken.

Naast het bewaren van de nodige informatie kijkt u best ook naar de verbonden apps. Indien u uw Facebook account verwijdert en u bent nog verbonden met enkele apps, kunt u niet meer inloggen bij deze apps. Bij de meeste apps kunt u de inlogmethode wel aanpassen, sommigen laten dit niet toe.

Uw Facebook account definitief verwijderen

Hoe uw Facebook account verwijderen:
– Ga naar de volgende link: https://www.facebook.com/help/delete_account
– U krijgt onderstaand pop-up venster te zien, lees dit nauwkeurig en klik hierna op ‘Mijn account verwijderen’
– Bij een tweede pop-up venster worden u nog enkele gegevens gevraagd en kunt u daarna definitief stoppen met Facebook door op ‘OK’ te klikken

Facebook geeft u hierna nog 14 dagen te tijd om terug te keren en uw account opnieuw te activieren. Zodra deze 14 dagen zijn verstreken wordt uw account definitief verwijderd. Wanneer u daarna opnieuw gebruik wil maken van Facebook dient u een nieuw account aan te maken.

Uw Facebook account tijdelijk stopzetten

Facebook geeft u ook de optie om uw account tijdelijk stop te zetten. Gaat u op vakantie? Wilt u eens aanvoelen hoe het is om een tijdje geen Facebook te hebben? Klik dan bij uw ‘Instellingen’ op ‘Beveiliging’ en onderaan op ‘Je account deactiveren’.

sepastop.eu respecteert uw privacy!

We kennen het allemaal: u bezoekt een website of u bestelt iets via het internet en nog geen dag later verschijnt er reclame op uw social media pagina of zit er een nieuwsbrief in uw inbox. Dat was waarschijnlijk niet de bedoeling. Dankzij de nieuwe privacy wetgeving bent u hier beter tegen beschermd.

Vanaf mei 2018 zullen alle Europese bedrijven die online actief zijn, moeten voldoen aan de nieuwe privacywet, de GDPR (General Data Protection Regulation) of AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Deze nieuwe wet zal er voor zorgen dat persoonsgegevens die online worden verwerkt nog beter beschermd worden en dat de gebruiker er meer controle over heeft. Daarnaast vereenvoudigt de nieuwe wet de regelgeving voor internationale bedrijven door deze binnen de EU gelijk te trekken.

Bedrijven zullen geen cookies voor reclamedoeleinden meer kunnen plaatsen of nieuwsbrieven versturen zonder dat u er, als consument, expliciet toestemming voor geeft.

Binnen sepastop.eu vinden wij privacy zeer belangrijk en zijn we sterke voorstander van de nieuwe privacy-wetgeving. Concreet wil dit zeggen:

  • betalingsgegevens worden bij ons niet bewaard
  • persoonsgegevens worden door ons nooit doorgegeven aan derden
  • wij slaan enkel gegevens op die absoluut nodig zijn voor het opstellen van de opzegbrief en de verwerking hiervan
  • de inhoud van de brief (incl. de handtekening) wordt na 1 jaar automatisch verwijderd
  • wij sturen geen nieuwsbrieven uit

Bekijk alvast onze geüpdatete privacy voorwaarden op onze website www.sepastop.eu.

sepastop.eu nu ook beschikbaar in Oostenrijk!

Vanaf heden is www.sepastop.eu ook beschikbaar in Oostenrijk. sepastop.eu is een online platform dat consumenten helpt bij het opzeggen van contracten en abonnementen.

Veel bedrijven maken het nog steeds onnodig moeilijk om een contract of abonnement op te zeggen. Daarom biedt sepastop.eu informatie over opzeggen en gratis voorbeeld opzegbrieven aan. Daarnaast kan de opzegbrief, tegen verzendkosten, aangetekend en online door hen verstuurd worden.

Oostenrijk is ondertussen het vijfde land waar sepastop.eu actief is. In 2015 begon de jonge ondernemer, Nathan De Hert, in Vlaanderen met deze online dienst en even later volgde ook de Waalse versie. Vanwege een blijvende groei kwam een uitbreiding binnen Europa in zicht en werd www.sepastop.eu opgericht. Toen kwamen ook Nederland, Frankrijk en Duitsland aan de beurt.

Nathan De Hert: “Ondertussen werden er al meer dan 700.000 opzegbrieven via onze website opgesteld. Wij zijn blij dat we al zoveel mensen konden helpen bij het opzeggen en we kijken er naar uit dit nu ook in Oostenrijk te doen!”

Ondertussen is er keuze uit meer dan 1000 bedrijven en leveranciers die kunnen worden opgezegd en dit aantal blijft groeien. Op elke pagina worden de opzegregels vermeld, zoals opzegtermijn en eventuele extra kosten. Daarna kan de gebruiker zijn/haar gegevens invullen en de opzegbrief wordt hierbij automatisch opgesteld. Hierna volgt de optie om de brief zelf af te printen en te verzenden of om de opzegbrief meteen online en aangetekend te laten versturen.

Wilt u graag uw contract stopzetten? Surf dan even naar www.sepastop.eu en stel uw opzegbrief eenvoudig op.

Hoe uw LinkedIn-account stopzetten?

Logo LinkedIn
Heeft u geen behoefte meer aan uw LinkedIn profiel? Heeft u eigenlijk geen idee wat het nut hiervan is en loopt uw mailbox alleen maar vol met e-mails van het platform? Dan wordt het misschien tijd om uw LinkedIn-account stop te zetten.

Voor u uw account verwijdert

Voordat u uw LinkedIn-account verwijdert, zijn er enkele dingen waarop u moet letten. Het sluiten van uw account zorgt er namelijk voor dat u geen toegang meer hebt tot connecties of informatie. Uw account wordt niet meer zichtbaar op LinkedIn en u verliest ook alle aanbevelingen die op uw profiel staan. Hoe u een kopie van uw gegevens opslaat leest u hier: https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/50191

In sommige gevallen zult u uw profiel nog tijdelijk vinden via zoekmachines zoals Yahoo! of Google omdat zij op een bepaalde manier gegevens verzamelen en bewerken.

Wanneer u een Premium account heeft, moet u eerst dit account afsluiten vooraleer u uw basis account kan stopzetten. Hoe u uw Premium LinkedIn-account afsluit leest u hier: https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/5729/uw-premium-abonnement-opzeggen?lang=nl

Uw basis LinkedIn-account verwijderen

Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe u uw basis LinkedIn profiel stop zet.

Hoe uw LinkedIn-account stopzetten:

 • Ga naar uw LinkedIn profiel en klik op het pictogram met uw foto en ‘Ik’ eronder
 • In het keuzemenu klik op ‘Instellingen en privacy’
 • Kies hierna in het linkse menu ‘Abonnementen’ en selecteer ‘Wijzigen’ dat staat naast ‘ Uw LinkedIn-account sluiten’
 • LinkedIn vraagt u nog om een opzegreden, vink uw reden aan en klik op volgende
 • De laatste stap is om uw wachtwoord in te vullen en dan hoeft u enkel nog op ‘Account sluiten’ te klikken om uw account te verwijderen

Via volgende link komt u ook op de juiste pagina terecht:
https://www.linkedin.com/psettings/account-management/close-action-needed

Uw LinkedIn profiel heropenen

Wanneer u spijt hebt van uw beslissing en uw LinkedIn-account toch opnieuw wenst te openen, kan dat wanneer u dit binnen 20 dagen doet.

Er zijn echter een aantal dingen die niet hersteld kunnen worden:
1. Reacties en aanbevelingen
2. Genegeerde of openstaande uitnodigingen
3. Volgers (influencers, bedrijven, etc.)
4. Groepslidmaatschappen

Hoe uw tijdschriftenabonnement opzeggen?


Velen onder jullie hebben waarschijnlijk een abonnement op een of ander tijdschrift. Wat als u dat ene tijdschrift beu bent of eens wil veranderen van weekblad? Hiervoor dient u uw abonnementsvoorwaarden te raadplegen en uw abonnement op te zeggen.

De meeste tijdschriftabonnementen gaat u aan voor een bepaalde periode (3-6 maanden, 1 jaar, 2 jaar,…). Binnen deze periode is het jammer genoeg niet mogelijk om een contract stop te zetten.

Vaak worden de abonnementen aan het einde van de afgesproken periode automatisch verlengd, indien u dit niet wenst dient u uiterlijk een maand voor de afloop van uw abonnement op te zeggen. Wanneer u dit niet doet, loopt uw abonnement gewoon door. Daarna kunt u op elk moment opzeggen. Let wel dat u ook hier rekening dient te houden met een opzegtermijn van 1 maand.

Hieronder vindt u de populairste tijdschriften en hun voorwaarden:

AD: Om uw abonnement stop te zetten dient u dit uiterlijk 1 maand voor het einde van de abonnements- of actieperiode te melden aan AD. Indien u dit niet doet, wordt uw abonnement automatisch verlengd. Na deze verlenging kunt u op elk moment opzeggen maar dient u ook rekening te houden met de opzegtermijn van een maand.

Adresgevens:
AD Klantenservice
Postbus 8759
3009 AT Rotterdam
Nederland

Veronica Magazine: Heeft u een aflopend abonnement? Dan stopt uw contract automatisch na de vooraf afgesproken periode. Heeft u dit niet, dan dient u uw abonnement minstens 1 maand voor afloop op te zeggen. Wanneer u dit niet doet, wordt uw abonnement automatisch verlengd maar kan u dit vanaf dan op elk moment stopzetten. Er geldt een opzegtermijn van 4 weken.

Adresgevens:
Sanoma Uitgevers – Veronica Magazine
afdeling Klantenservice
Postbus 75
2400 AB Alphen aan den Rijn
Nederland

Consumentengids: Tijdens de eerste contractperiode kunt u niet vroegtijdig opzeggen. U dient uiterlijk een maand voor het einde van deze periode op te zeggen. Na de eerste contractperiode kunt u op elk moment opzeggen, ook rekening houdend met een opzegtermijn van 1 maand. Indien u niet opzegt, loopt uw contract gewoon door.

Adresgevens:
Consumentenbond
Postbus 1000
2500 BA Den Haag
Nederland

Donald Duck: Met een aflopend abonnement stopt het abonnement vanzelf na de vooraf afgesproken periode. Heeft u een ander soort abonnement dan wordt dit automatisch verlengd en dient u het zelf op te zeggen. Dit kan min. 1 maand voor de afgesproken contractperiode. Na uw eerste abonnementstermijn is uw abonnement maandelijks opzegbaar, rekening houdend met een opzegtermijn van 1 maand.

Adresgevens:
Sanoma Uitgevers – Donald Duck
afdeling Klantenservice
Postbus 75
2400 AB Alphen aan den Rijn
Nederland

Mikrogids: Heeft u een proef- of kennismakingsabonnement dan stopt dit automatisch na de opgegeven periode. Heeft u een ander abonnement? Dan loopt dit automatisch door na de eerste contractperiode. Indien u dit niet wenst, moet u uiterlijk 1 maand voor de afloop hiervan uw opzegging melden. Opzeggen na de verlenging van uw contract kan met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand.

Adresgevens:
Sanoma Media Netherlands B.V.
t.a.v. Customer Service Mikrogids
Postbus 10050
1201 DB Hilversum
Nederland

Hoe uw abonnement op Videoland opzeggen?


De zomer komt er aan! Dit wil zeggen beter weer, meer buiten zitten, op vakantie gaan, af en toe een terrasje meepikken,… Met andere woorden: u zal waarschijnlijk minder voor de TV zitten. Hierdoor lijkt uw abonnement op Videoland niet meer zo nuttig. Of hebt u misschien een alternatief gevonden en wilt u Videoland opzeggen? Wij lichten graag even toe hoe u dit doet.

Hoe Videoland opzeggen:

 • Ga naar uw account via de website: www.videoland.com/account
 • Wanneer u niet vanzelf bent ingelogd, log even in zodat u op de ‘Mijn Videoland’-pagina zit
 • In het midden van de pagina ziet u ‘abonnement opzeggen’, klik hier op
 • Daarna vraagt Videoland u nog naar een reden voor opzegging, pas daarna kunt u definitief opzeggen.

Opzeggen doet u best via uw pc of laptop, dit is nog niet beschikbaar via de app. Wel is het handig de app na het opzeggen te verwijderen.

Wanneer u definitief hebt opgezegd zal uw abonnement niet meteen stoppen. Het wordt stopgezet vanaf de eerste dag van de volgende betaaltermijn. Dit wil zeggen dat wanneer u op 13 mei voor het laatst hebt betaald, uw abonnement zal stoppen op 13 juni.

Na uw opzegging ontvangt u hiervan ook nog een bevestiging per e-mail van Videoland.

Opzeggen in de proefperiode

Videoland uitproberen kan voor 2 weken, binnen deze periode kunt u per direct opzeggen. Indien u dit niet doet, begint na de 2 weken een betalend abonnement te lopen voor onbepaalde tijd tot wederopzegging.