Hoe Disney + opzeggen?

Ben je recent een abonnement op Disney Plus aangegaan, maar wil je het reeds opzeggen? Dan helpen we je hierbij graag.

Proefperiode voorbij

Leuk hè, weer zo een nieuwe streaming dienst? Wilde je Star Wars binge watchen? Of zeuren je kids al maanden om die kinderfilms allemaal te bekijken? Dan ging je misschien wel een abonnement aan op Disney +.

Ondertussen is de gratis proefperiode voorbij en moet je maandelijks €6,99 betalen. De zoveelste factuur op de stapel.

Hoe kan je Disney + opzeggen?

 • Surf naar Disneyplus.com en meld je aan
 • Klik op je profiel (rechtsboven)
 • Ga naar Account
 • Klik onder abonnementen op ‘facturatiegegevens
 • Klik op ‘Abonnement opzeggen’ en op ‘Opzegging voltooien’.

Stopt je abonnement dan meteen?

Wanneer je je abonnement hebt opgezegd, stopt het na je proefperiode. Betaal je reeds maandelijks? Dan stopt je abonnement op het einde van de reeds betaalde maand.

Heb je nog andere abonnementen?
Zijn er nog andere streaming diensten of online abonnementen waarvan je vanaf wil? We somden op hoe je makkelijk je Netflix en Spotify account opzegt.

Hoe Spotify opzeggen?

Hoeft u geen Premium Spotify abonnement meer? Vindt u het niet zo erg om af en toe advertenties tussen uw muziek te horen? Dan kan u zeer makkelijk weer naar een Spotify Free abonnement overstappen en uw Premium lidmaatschap opzeggen. Uw muziek en afspeellijsten worden hierbij gewoon bewaard.

Hoe gaat het opzeggen in zijn werk?

Indien u rechtstreeks via spotify.com een abonnement hebt afgesloten kunt u onderstaande stappen volgen.

Hoe Spotify opzeggen:

 1. Ga naar uw accountpagina en log in
 2. Klik in het menu aan de linkerkant op ‘Beschikbare abonnementen’
 3. Uw huidig abonnement staat bovenaan. Scroll naar beneden en klik onderaan bij Spotify op ‘Premium annuleren’
 4. Klik voor het bevestigen van de annulatie nogmaals op ‘Ja, annuleren’

Na het opzeggen van uw Premium abonnement kunt u nog eventjes genieten van advertentieloze muziek tot u automatisch weer wordt overgeschakeld naar Free. De datum wanneer dit gebeurt, vindt u op uw accountpagina.

Enkele dingen waarop u dient te letten:

  • Heeft u verschillende accounts? Check of u zeker bent ingelogd met het account waarmee u Spotify Premium hebt aangekocht
  • Gebruik de inloggegevens van Spotify zelf (log dus niet in via Facebook)
  • Wanneer u via een ander bedrijf een abonnement bent aangegaan (bijv. via Itunes), dient u het bedrijf in kwestie te contacteren en hun opzegvoorwaarden te volgen
  • Wanneer u deel uitmaakt van een gezinsabonnement dient de eigenaar van dit account op te zeggen, enkel hij/zij kan de instellingen aanpassen

Bij Spotify maken ze het dus niet zo moeilijk om uw abonnement op te zeggen. Naast opzeggen via hun website kunt u Spotify ook een e-mail sturen (breakup@spotify.com) of contacteren per post. U kunt dit formulier opsturen naar Spotify AB Birger Jarlsgatan 61 113 56 Stockholm Sweden.

Nadat uw e-mail of brief wordt ontvangen zal Spotify uw opzegging zo snel mogelijk verwerken en u hiervan op de hoogte brengen. De opzegtermijn verschilt, maar is niet langer dan 1 maand. De datum waarop u weer op Free wordt overgeschakeld vindt u terug via uw account.

Heb je nog andere abonnementen?
Zijn er nog andere streaming diensten of online abonnementen waarvan je vanaf wil? We somden op hoe je makkelijk je Netflix en Disney + account opzegt.

sepastop.eu – hoe het allemaal begon

Kent u sepastop.eu al? Hebt u al eens een contract of abonnement opgezegd via onze verzendservice? sepastop.eu stuurt aangetekende opzegbrieven naar een hele reeks bedrijven om zo een contract makkelijk stop te zetten.

Maar hoe is sepastop.eu begonnen? Wie heeft de website gemaakt? Waarom zijn we dit gestart? In dit artikel geven we een antwoord op deze vragen.

Hoe we zijn begonnen

sepastop.eu startte niet als ‘sepastop.eu’. We begonnen als Direct Opzeggen en dit enkel in Vlaanderen.

Waarom zijn we gestart? We woonden een tijdje in Nederland en toen we naar België verhuisden, was het zeer moeilijk om Nederlandse contracten op te zeggen. Lange wachttijden aan de telefoon, onvriendelijke medewerkers, moeilijke opzegprocedures, …

Eenmaal terug in België ondervonden we dat we niet de enigen waren met dit probleem. Ook hier is het niet altijd makkelijk om van contracten af te komen. Een website om hierbij te helpen bestond nog niet in België en Nathan, de oprichter, ging aan de slag!

Startpagina directopzeggen.be
Startpagina directopzeggen.be

Niet veel later, in januari 2015, was de site klaar en werd Direct Opzeggen gelanceerd. Het was natuurlijk spannend maar beetje bij beetje vonden gebruikers onze website en verstuurden ze hun opzegbrief via ons.

Omdat we merkten dat het platform werkte lanceerden we al snel de Waalse website, resilier.be, dit gebeurde in mei 2015.

Direct Opzeggen wordt sepastop.eu

Beide websites waren best succesvol en we hadden al snel onze handen vol. Leen, de vriendin van Nathan, stapte in de zomer van 2015 halftijds mee in het project. Een jaar later werd dit haar voltijdse baan.

We merkten dat we naast informatie over opzeggen, ook veel vragen kregen over domiciliëringen en hoe deze stop te zetten. Dit was voor veel consumenten niet duidelijk en wij wilden ook hierbij helpen. Niet veel later, tegen het einde van de zomer van 2015, werd Direct Opzeggen sepastop.eu en konden bezoekers onze website ook raadplegen voor info over domiciliëringen.

Startpagina sepastop.eu
Startpagina sepastop.eu

sepastop.eu breidt uit

Tegelijk met de lancering van sepastop.eu openden we ook de deuren voor Nederlandse en Franse consumenten. Nu we een meer ‘Europese’ naam hadden, richtten we onze pijlen ook op onze buurlanden.

Een jaar later, in augustus 2016, was ook Duitsland aan de beurt en een dik jaar daarna, in oktober 2017, werd onze website ook beschikbaar in Oostenrijk. De Duitse en Oostenrijkse markt is op dit moment nog steeds de kleinste, maar groeit stapje voor stapje.

Niet alleen de website breidde uit, ook ons team werd groter. In totaal bestaat ons team nu uit 7 medewerkers. Zij helpen ons met marketing in het buitenland, klantenservice en op juridisch vlak.

Ons team
Ons team

Hoe staat het vandaag?

Na meer dan 4,5 jaar zijn we heel blij met hoe ons bedrijf het doet. We willen blijven groeien in de landen waar sepastop.eu beschikbaar is en onze dienstverlening nog verbeteren.

Een heel dikke merci aan de bijna 1,5 miljoen klanten die ons vertrouwen en meehielpen aan de groei van sepastop.eu!

Wil jij ook graag je contract of abonnement opzeggen? Surf naar onze website en kies uit de al meer dan 1200 bedrijven.

Teveel aangerekend bij een automatische incasso? Hoe krijg ik mijn geld terug?

Source

18 januari 2016 – Heeft uw leverancier uw maandelijkse automatische incasso dubbel aangerekend of heeft hij er per ongeluk een nulletje bijgezet? Dan neemt u best zo snel mogelijk contact op met uw leverancier en uw bank.

1) Contacteer uw leverancier:

Wanneer u een aantal automatische incasso’s hebt lopen bij verschillende leveranciers kan het gebeuren dat er eens iets misloopt. Sinds 2014 is de SEPA-incasso ingevoerd en moet u voortaan uw automatische incasso’s via uw leverancier regelen en niet meer via uw bank. Voor problemen, stopzettingen en vragen dient u zich dus te richten tot uw leverancier.

Wanneer er iets fout is gelopen neem dan allereerst contact op met uw leverancier om de betaling te betwisten en een oplossing te vinden.

2) Contacteer uw bank

U kunt uw bank telefonisch of in persoon op de hoogte brengen van uw probleem. Zorg ervoor dat u de juiste informatie bij de hand hebt (mandaatreferte, exacte bedrag, naam van de leverancier,…), zodat uw bank u snel van dienst kan zijn.

  • binnen 8 weken: indien u binnen 8 weken uw bank verwittigt, betalen zij dit bedrag onmiddellijk terug. U moet hiervoor niets bewijzen en de bank doet dit als een soort ‘eerste hulp bij ongevallen’. Dit wil echter niet zeggen dat de schuld wegvalt, het geeft u en de schuldeiser wel de tijd om een oplossing te vinden.
 • Na 8 weken: merkt u de fout pas na 8 weken, dan heeft u nog 13 maanden de tijd om de betaling te betwisten. Deze keer zal de bank het bedrag niet automatisch terugbetalen. U moet eerst bewijs leveren dat de betwisting terecht is. Dit kunt u doen met een kopie van het akkoord met de leverancier of door een vonnis van de rechtbank.

In de meeste gevallen is het geen probleem voor de leverancier om de betwisting te aanvaarden. Zorg ervoor dat u zo snel mogelijk contact opneemt met uw leverancier en dan is het makkelijk uw geld terug te krijgen.

Indien u in de toekomst toch liever niet meer per automatische incasso betaalt, kunt u uw machtiging stopzetten. Via sepastop.eu kunt u uw stopzettingsbrief makkelijk opstellen en ook online versturen!

Lees meer: https://www.sepastop.eu/nl-nl/kennisbank/automatische-incasso-terugvorderen/

Hoe uw tijdschriftenabonnement opzeggen?

Photo by freestocks.org from Pexels

Velen onder jullie hebben waarschijnlijk een abonnement op een of ander tijdschrift. Wat als u dat ene tijdschrift beu bent of eens wil veranderen van weekblad? Hiervoor dient u uw abonnementsvoorwaarden te raadplegen en uw abonnement op te zeggen.

De meeste tijdschriftabonnementen gaat u aan voor een bepaalde periode (3-6 maanden, 1 jaar, 2 jaar,…). Binnen deze periode is het jammer genoeg niet mogelijk om een contract stop te zetten.

Vaak worden de abonnementen aan het einde van de afgesproken periode automatisch verlengd, indien u dit niet wenst dient u uiterlijk een maand voor de afloop van uw abonnement op te zeggen. Wanneer u dit niet doet, loopt uw abonnement gewoon door. Daarna kunt u op elk moment opzeggen. Let wel dat u ook hier rekening dient te houden met een opzegtermijn van 1 maand.

Hieronder vindt u de populairste tijdschriften en hun voorwaarden:

AD: Om uw abonnement stop te zetten dient u dit uiterlijk 1 maand voor het einde van de abonnements- of actieperiode te melden aan AD. Indien u dit niet doet, wordt uw abonnement automatisch verlengd. Na deze verlenging kunt u op elk moment opzeggen maar dient u ook rekening te houden met de opzegtermijn van een maand.

Adresgevens:
AD Klantenservice
Postbus 8759
3009 AT Rotterdam
Nederland

Veronica Magazine: Heeft u een aflopend abonnement? Dan stopt uw contract automatisch na de vooraf afgesproken periode. Heeft u dit niet, dan dient u uw abonnement minstens 1 maand voor afloop op te zeggen. Wanneer u dit niet doet, wordt uw abonnement automatisch verlengd maar kan u dit vanaf dan op elk moment stopzetten. Er geldt een opzegtermijn van 4 weken.

Adresgevens:
Sanoma Uitgevers – Veronica Magazine
afdeling Klantenservice
Postbus 75
2400 AB Alphen aan den Rijn
Nederland

Consumentengids: Tijdens de eerste contractperiode kunt u niet vroegtijdig opzeggen. U dient uiterlijk een maand voor het einde van deze periode op te zeggen. Na de eerste contractperiode kunt u op elk moment opzeggen, ook rekening houdend met een opzegtermijn van 1 maand. Indien u niet opzegt, loopt uw contract gewoon door.

Adresgevens:
Consumentenbond
Postbus 1000
2500 BA Den Haag
Nederland

Donald Duck: Met een aflopend abonnement stopt het abonnement vanzelf na de vooraf afgesproken periode. Heeft u een ander soort abonnement dan wordt dit automatisch verlengd en dient u het zelf op te zeggen. Dit kan min. 1 maand voor de afgesproken contractperiode. Na uw eerste abonnementstermijn is uw abonnement maandelijks opzegbaar, rekening houdend met een opzegtermijn van 1 maand.

Adresgevens:
Sanoma Uitgevers – Donald Duck
afdeling Klantenservice
Postbus 75
2400 AB Alphen aan den Rijn
Nederland

Mikrogids: Heeft u een proef- of kennismakingsabonnement dan stopt dit automatisch na de opgegeven periode. Heeft u een ander abonnement? Dan loopt dit automatisch door na de eerste contractperiode. Indien u dit niet wenst, moet u uiterlijk 1 maand voor de afloop hiervan uw opzegging melden. Opzeggen na de verlenging van uw contract kan met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand.

Adresgevens:
Sanoma Media Netherlands B.V.
t.a.v. Customer Service Mikrogids
Postbus 10050
1201 DB Hilversum
Nederland

sepastop.eu helpt 1 miljoen consumenten opzeggen

Vandaag, 19 november 2018, werd de 1 miljoenste opzegbrief opgesteld via sepastop.eu! Het grootste deel (65%) van onze bezoekers gebruikte onze gratis service, de overige 35% koos ervoor om zijn opzegbrief aangetekend door ons te laten verzenden. Om dit te vieren halveren wij deze week de prijs van onze aangetekende verzendservice! (Lees meer: kortingsweek)

Wij zijn in 2015 begonnen met onze opzegwebsite en ondertussen actief in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Sinds het begin informeren we consumenten en helpen we bij het opzeggen van allerlei abonnementen en contracten. Dit gaat van fitnessabonnementen en verzekeringscontracten tot kredietkaarten en lidmaatschappen van politieke partijen en vakbonden.

Daarnaast kunt u ook bij ons terecht om een gratis opzegbrief op te stellen. Dit doet u door de gevraagde gegevens in te vullen waarna uw brief automatisch gegenereerd wordt. Deze kunt u dan gratis afdrukken. Wanneer u het werk liever uit handen geeft, kunnen wij uw opzegbrief ook aangetekend verzenden. Tegen verzendkosten versturen we uw brief aangetekend naar het gewenste bedrijf.

Wat werd het meest opgezegd?

Telecomcontracten werden in Nederland het meest opgezegd, gevolgd door verschillende fitnessabonnementen. Kranten en tijdschriften komen op de 3e plaats. Als reden geven de meeste mensen mee dat ze simpelweg ontevreden (1) zijn over de geleverde dienst, willen overstappen (2) of minder geld willen uitgeven (3).

Wij hopen in de toekomst nog meer mensen te helpen bij het opzeggen van hun contract of abonnement. Bent u ook ontevreden? Wilt u eens iets anders lezen? Of wilt u uw zuurverdiende centen op een andere manier spenderen? Surf naar sepastop.eu en stel je opzegbrief meteen online op.

Kortingsweek

Niet enkel hebben we 1.000.000 opzeggingen bereikt, dit jaar konden we ook 3 kaarsjes uitblazen. sepastop.eu bestaat inmiddels 3 jaar. Dit vieren we met een kortingsweek! Verstuur tussen 19/11/18 en 23/11/18 een aangetekende opzegbrief via onze website en krijg maar liefst 50% korting!

Verstuur uw aangetekende opzegbrief via sepastop.eu voor €6.00 (i.p.v. €11.95): www.sepastop.eu

BIP & GO

Source

Bent u aan het begin van de zomer een abonnement bij Bip & Go aangegaan, maar bent u ondertussen terug thuis van uw zonnige vakantie in het zuiden van Frankrijk of Spanje? Dan wordt het hoog tijd om dat abonnement stop te zetten!

Wat is Bip & Go?

Bip & Go voorziet alle automobilisten van een badge waarmee u de tolbetalingen elektronisch doet. Dit kan op alle wegen in Frankrijk en Spanje.

De abonnementen op een rij:

1) VASTE PRIJS/ONBEPERKT

Dit abonnement wordt aangeraden wanneer u minstens 1 keer per maand de autostrade gebruikt. Het kost € 15 per jaar of € 1,25 per maand. Hierbovenop komen ook nog activeringskosten van € 10 en verzendkosten voor het pasje: € 6 voor Frankrijk en € 10 voor het buitenland.

Voor de maanden wanneer u uw badge in Spanje gebruikt, wordt er € 2,50 in rekening gebracht. U kunt echter ook kiezen voor een jaarabonnement indien u vaak in Spanje rijdt, dit kost € 10 per jaar.

2) A LA CARTE

Wanneer u maar een paar keer per jaar de snelweg in Frankrijk en Spanje gebruikt, wordt dit abonnement aangeraden. U betaalt € 1,70 per maand voor elke maand u de badge gebruikt, voor de maanden wanneer u de badge niet gebruikt, betaalt u niet. Daarnaast worden ook dezelfde activeringskosten en verzendkosten (telkens € 10) aangerekend.

Voor de maanden wanneer u uw badge in Spanje gebruikt, wordt er € 2,50 in rekening gebracht. U kunt echter ook kiezen voor een jaarabonnement indien u vaak in Spanje rijdt, dit kost € 10 per jaar.

Extra informatie

De tolkosten en parkeerkosten worden bovenop het tarief van beide abonnementen gerekend.

Wanneer u een papieren factuur wenst te ontvangen betaalt u € 1 extra per maand. Een elektronisch factuur is gratis.

Voor professionelen en American Express kaarthouders zijn er speciale abonnementen.

Uw abonnement opzeggen

U gaat één van de bovenstaande abonnementen aan voor onbepaalde tijd. Dit wil zeggen dat indien u niet opzegt, het abonnement gewoon blijft doorlopen en u dus ook blijft betalen.

Het opzeggen van uw Bip & Go abonnement kan gelukkig vrij makkelijk. U kunt het op elk moment stopzetten door naar één van de verkooppunten te gaan of door een aangetekende brief te sturen naar het hoofdkantoor (Sanef – Bip & Go, Le Crossing, 30 Boulevard Gallieni, 92130 Issy les Moulineaux, France).

Let wel op: u dient uw pasje/badge ook mee op te sturen! Uw opzegging gaat pas in wanneer Bip & Go uw badge terug heeft ontvangen en wanneer alle betalingen zijn voldaan.

U kunt uw opzegbrief opstellen via onze website: https://www.sepastop.eu/nl-nl/andere/bip-go/. U kunt daarbij kiezen of u deze zelf print en opstuurt of u gebruik maakt van onze online verzendservice. Hierbij verzenden wij uw opzegbrief aangetekend en online naar Bip & Go.

Meer informatie vindt u op: https://www.bipandgo.com/nl

Opzeggen Zonder Gedoe

sepastop.eu lanceert de videocampagne ‘Opzeggen Zonder Gedoe’. Met deze campagne willen wij de problemen rondom het opzeggen van abonnementen en contracten onder de aandacht brengen.

“Wij merken dat sommige bedrijven het nog steeds moeilijk maken om een contract op te zeggen. Opzeggen is vaak nog een gedoe waar consumenten tegenop kijken. U worstelt met onduidelijke voorwaarden, opzegtermijnen, een onbereikbare ‘klantendienst’, … Met deze campagne willen we iedereen op een speelse manier bereiken.”

De ‘Opzeggen Zonder Gedoe’ campagne bestaat uit 3 video’s waarin we spotten met de opzegwereld door typische situaties op een humoristische manier in beeld te brengen.

In het eerste filmpje heeft een vrouw een nachtmerrie omdat ze haar fitnessabonnement nog niet durfde opzeggen. Het tweede filmpje schetst een herkenbare situatie waarin u belt naar een klantendienst en steeds doorverbonden wordt. In video drie, gesitueerd in een spreekwoordelijke opzegdoolhof, zoekt een man hopeloos naar de juiste manier om een contract stop te zetten.

Bekijk hier de video’s:

Over sepastop.eu
sepastop.eu informeert consumenten en helpt bij het opzeggen van abonnementen en contracten. De website werd opgericht in 2016 en is inmiddels beschikbaar in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Maandelijks zeggen gemiddeld 35.000 mensen een abonnement op via sepastop.eu.

Video’s geproduceerd door het Antwerpse productiehuis Poolhert Productions ❤️

Download persbericht & mediakit.

sepastop.eu genomineerd voor de .eu Web Awards!

Wij zijn genomineerd voor de 2018 .eu Web Awards en wij zijn hier superblij mee!

De .eu Web Awards is een Europese competitie met als doel om de beste .eu websites in de kijker te zetten. Wij zijn genomineerd in de ‘Rising Stars’ (start-ups) categorie.

Graag willen we jullie vragen om te stemmen op onze website, alvast bedankt!

Hoe kunt u stemmen?

 • Surf naar https://webawards.eurid.eu/
 • Ga naar ‘Nominate & Vote’
 • Klik op ‘Rising Stars’ en zoek naar sepastop.eu (eventueel moet u nog op ‘next’ klikken)
 • Ga met uw muis over onze website en klik op ‘vote’

Let op: klik niet op ‘Submit your nomination’, maar zoek ons in de lijst van ‘Rising Stars’.

U kunt slechts 1 stem per IP adres uitbrengen. Personen in hetzelfde gezin/huis/kantoor kunnen eventueel via mobiele data (met een smartphone) stemmen.

Erg bedankt om op ons te stemmen en wij houden jullie zeker op de hoogte van het resultaat!

Groetjes,
sepastop.eu team

Hoe uw Facebook account verwijderen?

Source

Facebook is bij velen niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. We delen onze leukste foto’s met familie en vrienden, worden op de hoogte gehouden van verjaardagen, we worden uitgenodigd voor festiviteiten en krijgen meldingen van de activiteiten in onze buurt.

Maar wat als al die informatie teveel wordt? Volgens statistieken heeft het sociale netwerk zo’n 10,4 miljoen gebruikers in Nederland en groeit het nog steeds.

U hebt er goed over nagedacht en besloten uw tijd in iets anders dan in Facebook te steken. Maar hoe zet u nu uw Facebook account stop? Dit is niet zo eenvoudig maar wij helpen u hier graag mee verder.

Uw Informatie en foto’s bewaren

Vooraleer u uw Facebook account verwijdert kunt u uw foto’s en andere gegevens bewaren. U doet dit door rechts bovenaan op het driehoekje te klikken en naar ‘Instellingen’ te gaan. Bij ‘Algemeen’ klikt u op ‘Een kopie downloaden’. U wordt naar de volgende pagina gebracht waar u het downloaden kan starten.Wanneer u niet alle foto’s wil bewaren, kunt u diegene die u wenst bij te houden apart openen en onderaan via ‘Opties’ op ‘Downloaden’ klikken.

Naast het bewaren van de nodige informatie kijkt u best ook naar de verbonden apps. Indien u uw Facebook account verwijdert en u bent nog verbonden met enkele apps, kunt u niet meer inloggen bij deze apps. Bij de meeste apps kunt u de inlogmethode wel aanpassen, sommigen laten dit niet toe.

Uw Facebook account definitief verwijderen

Hoe uw Facebook account verwijderen:
– Ga naar de volgende link: https://www.facebook.com/help/delete_account
– U krijgt onderstaand pop-up venster te zien, lees dit nauwkeurig en klik hierna op ‘Mijn account verwijderen’
– Bij een tweede pop-up venster worden u nog enkele gegevens gevraagd en kunt u daarna definitief stoppen met Facebook door op ‘OK’ te klikken

Facebook geeft u hierna nog 14 dagen te tijd om terug te keren en uw account opnieuw te activieren. Zodra deze 14 dagen zijn verstreken wordt uw account definitief verwijderd. Wanneer u daarna opnieuw gebruik wil maken van Facebook dient u een nieuw account aan te maken.

Uw Facebook account tijdelijk stopzetten

Facebook geeft u ook de optie om uw account tijdelijk stop te zetten. Gaat u op vakantie? Wilt u eens aanvoelen hoe het is om een tijdje geen Facebook te hebben? Klik dan bij uw ‘Instellingen’ op ‘Beveiliging’ en onderaan op ‘Je account deactiveren’.