sepastop.eu genomineerd voor de .eu Web Awards!

Wij zijn genomineerd voor de 2018 .eu Web Awards en wij zijn hier superblij mee!

De .eu Web Awards is een Europese competitie met als doel om de beste .eu websites in de kijker te zetten. Wij zijn genomineerd in de ‘Rising Stars’ (start-ups) categorie.

Graag willen we jullie vragen om te stemmen op onze website, alvast bedankt!

Hoe kunt u stemmen?

 • Surf naar https://webawards.eurid.eu/
 • Ga naar ‘Nominate & Vote’
 • Klik op ‘Rising Stars’ en zoek naar sepastop.eu (eventueel moet u nog op ‘next’ klikken)
 • Ga met uw muis over onze website en klik op ‘vote’

Let op: klik niet op ‘Submit your nomination’, maar zoek ons in de lijst van ‘Rising Stars’.

U kunt slechts 1 stem per IP adres uitbrengen. Personen in hetzelfde gezin/huis/kantoor kunnen eventueel via mobiele data (met een smartphone) stemmen.

Erg bedankt om op ons te stemmen en wij houden jullie zeker op de hoogte van het resultaat!

Groetjes,
sepastop.eu team

sepastop.eu nominated for the .eu Web Awards!

We have been nominated for the 2018 .eu Web Awards.

The .eu Web Awards is a European competition aimed at putting the best .eu websites in the spotlight. We have been nominated in the ‘Rising Stars’ category.

We would like to ask you to please vote for us via our website. Thank you in advance!

How can you vote?

 • Surf to https://webawards.eurid.eu/
 • Go to ‘Nominate & Vote’
 • Click on ‘Rising Stars’ and search for sepastop.eu (it’s possible you need to click on ‘Next’
 • Move your mouse over our website and click on ‘vote’

Attention: do not click on ‘Submit your nomination’, but find us in the list of ‘Rising Stars’.

You can only cast 1 vote per IP address. Individuals in the same family/home/office can also vote via mobile data (using a smartphone).

Thank you very much for voting for us. We will keep you informed of the result!

Sincerely,
The sepastop.eu team

Het opzeggen van kranten & tijdschriften – niet altijd makkelijk

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het aangaan van een nieuw abonnement op kranten en tijdschriften is zeer gemakkelijk en wordt u vaak aangesmeerd door opdringerige verkopers of van deur-tot-deur vertegenwoordigers. Jammer genoeg is het stopzetten van zo een abonnement niet altijd even makkelijk.

De afgelopen 2 jaar hebben wij al een heleboel producten aan onze website toegevoegd, waaronder kranten en tijdschriften. Regelmatig krijgen wij de vraag waarom kranten zoals Het Nieuwsblad of De Morgen en tijdschriften als Test-Aankoop en Story niet via onze website aangetekend kunnen worden opgezegd. Jammer genoeg kregen wij bericht van deze organisaties dat zij enkel telefonisch opzeggingen – tijdens specifieke openingsuren – accepteren.

Veel mensen zeggen niet graag telefonisch op – onder meer uit angst om toch nog overtuigd te worden abonnee te blijven, omdat de opzegging eventueel later nog betwist kan worden of simpelweg wegens tijdsgebrek.

Wij zetten de verschillende magazines en kranten van Mediahuis, De Persgroep en Mediafin hieronder op een rij. We zetten er ook telkens het juiste telefoonnummer bij zodat u uw contract correct kunt opzeggen. Wij raden aan om steeds een bevestiging via e-mail te vragen, zo hebt u een bewijs dat uw opzegging gedaan is.

MediahuisDe PersgroepMediafinAndere
Het Nieuwsblad
02/790.21.15
Het Laatste Nieuws
02 454 29 40
De Tijd
0800 55 150
Test-Aankoop
02/892.37.00
De Gentenaar
09/296.20.15
De Morgen
02 454 29 50
L’Echo
0800 55 150
Test Achats
02/892.37.01
Het Belang van Limburg
011/49.46.00
Dag Allemaal
02 454 29 41
Netto & Mon Argent
0800 55 150
Gazet van Antwerpen
03/303.30.37
TVfamilie
02 454 29 42
Sabato
0800 55 150
De Standaard
02/790.21.10
Goed Gevoel
02 454 29 51
De Belegger
0800 55 150
Joepie
02 454 29 54
L’Investisseur
0800 55 150
Story
02 454 29 75
Vitaya magazine
02 454 29 97
Humo
02 454 29 96
TeVe-Blad
02 454 29 95

Wanneer je buiten een officieel verkooppunt bent benaderd door een verkoper en u bent een contract aangegaan, hebt u wel steeds een bedenktijd van 14 dagen, ook het herroepingsrecht genoemd. U kunt hierdoor binnen 2 weken afzien van uw aankoop door uw leverancier op de hoogte te brengen. Meer informatie over het herroepingrecht vindt u hier.

Wij hopen dat deze informatie u heeft kunnen helpen bij het opzeggen van je contract of abonnement. Indien je ook andere leveranciers wenst stop te zetten kunt u dit doen via sepastop.eu.

sepastop.eu respecteert uw privacy!

We kennen het allemaal: u bezoekt een website of u bestelt iets via het internet en nog geen dag later verschijnt er reclame op uw social media pagina of zit er een nieuwsbrief in uw inbox. Dat was waarschijnlijk niet de bedoeling. Dankzij de nieuwe privacy wetgeving bent u hier beter tegen beschermd.

Vanaf mei 2018 zullen alle Europese bedrijven die online actief zijn, moeten voldoen aan de nieuwe privacywet, de GDPR (General Data Protection Regulation) of AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Deze nieuwe wet zal er voor zorgen dat persoonsgegevens die online worden verwerkt nog beter beschermd worden en dat de gebruiker er meer controle over heeft. Daarnaast vereenvoudigt de nieuwe wet de regelgeving voor internationale bedrijven door deze binnen de EU gelijk te trekken.

Bedrijven zullen geen cookies voor reclamedoeleinden meer kunnen plaatsen of nieuwsbrieven versturen zonder dat u er, als consument, expliciet toestemming voor geeft.

Binnen sepastop.eu vinden wij privacy zeer belangrijk en zijn we sterke voorstander van de nieuwe privacy-wetgeving. Concreet wil dit zeggen:

  • betalingsgegevens worden bij ons niet bewaard
  • persoonsgegevens worden door ons nooit doorgegeven aan derden
  • wij slaan enkel gegevens op die absoluut nodig zijn voor het opstellen van de opzegbrief en de verwerking hiervan
  • de inhoud van de brief (incl. de handtekening) wordt na 1 jaar automatisch verwijderd
  • wij sturen geen nieuwsbrieven uit

Bekijk alvast onze geüpdatete privacy voorwaarden op onze website www.sepastop.eu.

Bofrost – Moet ik elke keer iets kopen?

diepvriesproducten
Bofrost is een onderneming waarbij u online diepvriesproducten kunt kopen. Uw eerste bestelling gebeurt via de website en daarna komt een medewerker maandelijks bij u aan de deur.

Na uw eerste bestelling zal Bofrost ongeveer maandelijks bij u langskomen. Zij brengen u van de bezoeksdatum op de hoogte via telefoon of per post. Er geldt echter geen aankoopverplichting dus u kan zeker tegen de verkoper zeggen dat u niets wenst.

Bezoek annuleren of verplaatsen

Wilt u een bezoek annuleren of verplaatsen dan dient u de klantendienst van uw plaatselijke Bofrost-vestiging hiervan op de hoogte te brengen. Het telefoonnummer van de vestiging vindt u achteraan uw catalogus of op de bezoeksaankondiging die u per post ontving.

Bofrost opzeggen

Het is de begrijpen dat u niet elke keer “Nee” durft te zeggen wanneer de verkoper langskomt, maar ondertussen zit uw diepvries overvol met producten die u niet eet. Wanneer u definitief wil stoppen met het aankopen van Bofrost producten dient u uw plaatselijke vestiging te contacteren. Hieronder vindt u de nodige contactgegevens van de Bofrost filialen in België.

Het kan ook zijn dat u telefonisch wordt benaderd om iets te kopen of om opnieuw ‘lid’ te worden, wanneer u dit niet meer wenst, kunt u uzelf afmelden via de website bel-me-niet-meer.be.

Hieronder een lijst van de bofrost filialen in België:

bofrost* Asse
Hof ter Bollebeeklaan 30
1730Asse (Mollem)
Asse@bofrost.be
bofrost* Brecht
Boudewijnstraat 17
2960Brecht
Brecht@bofrost.be
bofrost* Kontich
Michel Geysemansstraat 1B
2550Waarloos
Kontich@bofrost.be
bofrost* Houthalen
Centrum Zuid 2067
3530Houthalen
Houthalen@bofrost.be
bofrost* Zentrale Belgien
Wingepark 27 D
3110Rotselaar
service@bofrost.be
bofrost* Wijgmaal
Vaartdijk 55
3018Wijgmaal
Wijgmaal@bofrost.be
bofrost* Liège (Oupeye-Vivegnis)
Rue César de Paepe 43
4683Vivegnis
Oupeye-vivegnis@bofrost.be
bofrost* Assesse
Rue Ernest Matagne 1
5330Assesse
Assesse@bofrost.be
bofrost* Bastogne
Zoning Industriel II Ancienne Chaussée Romaine 2
6600Bastogne
bastogne@bofrost.be
bofrost* Strépy
Zoning Industriel Mon Gaveau 1
7110Strépy-Bracquegnies
Strepy@bofrost.be
bofrost* Zedelgem
Remi Claeysstraat 33
8210Zedelgem
Zedelgem@bofrost.be
bofrost* Drongen
Industriepark Drongen 17
9031Drongen
Drongen@bofrost.be

sepastop.eu nu ook beschikbaar in Oostenrijk!


Vanaf heden is www.sepastop.eu ook beschikbaar in Oostenrijk. sepastop.eu is een online platform dat consumenten helpt bij het opzeggen van contracten en abonnementen.

Veel bedrijven maken het nog steeds onnodig moeilijk om een contract of abonnement op te zeggen. Daarom biedt sepastop.eu informatie over opzeggen en gratis voorbeeld opzegbrieven aan. Daarnaast kan de opzegbrief, tegen verzendkosten, aangetekend en online door hen verstuurd worden.

Oostenrijk is ondertussen het vijfde land waar sepastop.eu actief is. In 2015 begon de jonge ondernemer, Nathan De Hert, in Vlaanderen met deze online dienst en even later volgde ook de Waalse versie. Vanwege een blijvende groei kwam een uitbreiding binnen Europa in zicht en werd www.sepastop.eu opgericht. Toen kwamen ook Nederland, Frankrijk en Duitsland aan de beurt.

Nathan De Hert: “Ondertussen werden er al meer dan 700.000 opzegbrieven via onze website opgesteld. Wij zijn blij dat we al zoveel mensen konden helpen bij het opzeggen en we kijken er naar uit dit nu ook in Oostenrijk te doen!”

Ondertussen is er keuze uit meer dan 1000 bedrijven en leveranciers die kunnen worden opgezegd en dit aantal blijft groeien. Op elke pagina worden de opzegregels vermeld, zoals opzegtermijn en eventuele extra kosten. Daarna kan de gebruiker zijn/haar gegevens invullen en de opzegbrief wordt hierbij automatisch opgesteld. Hierna volgt de optie om de brief zelf af te printen en te verzenden of om de opzegbrief meteen online en aangetekend te laten versturen.

Wilt u graag uw contract stopzetten? Surf dan even naar www.sepastop.eu en stel uw opzegbrief eenvoudig op.

Hoe de Buy Way Mastercard opzeggen?


De Buy Way Mastercard is een kredietkaart aangeboden door Buy Way of door één van hun partners. U vraagt de kaart online aan of via één van deze partners. Bij het aanvragen van de Mastercard opent u een krediet van onbepaalde duur.

Met de kredietkaart kunt u aankopen doen bij alle Buy Way partners (Makro, Vanden Borre, Media Market, Sunjets.be, Bpost Bank, Eggo, Touring,…) en in alle winkels die Mastercard aanvaarden. Daarnaast kunt u ook aankopen doen via internet (hotelovernachtingen, vluchten, kleding,…) en geld afhalen bij bankautomaten met het Mastercard logo. Ook kunt u geld van het krediet op uw eigen rekening storten. Let op: u betaalt hier vaak extra kosten voor – geld lenen kost ook geld!

Alle uitgaven en uw beschikbaar bedrag kunt u controleren via Homebanking of de Buy Way App.

Kosten Buy Way Mastercard

Interest

Het krediet dat via de Buy Way Mastercard ter beschikking wordt gesteld is natuurlijk niet gratis. U betaalt jaarlijks een kostenpercentage afhankelijk het bedrag u aanvraagt. De interest die u betaald varieert tussen 11% en 15%.

Extra kosten

Vervanging/nieuwe kaart€ 4,00
Herinnering code€ 2,00
Geld afhalen (automaat)€ 5,50 (+ 2,50% wisselkoers)
Geld afhalen (bankloket) – min. € 52%
Storting op eigen bankrekening – min. € 4,501%
Internetaankopen buiten EU2,50% wisselkoers

Hoe zeg ik mijn krediet bij Buy Way op?

Let op! Geld lenen kost ook geld. Wilt u uw Buy Way Mastercard en daarbij ook uw krediet stopzetten? Dan vindt u hieronder de nodige informatie.

U kunt uw contract bij Buy Way op elk moment en zonder kosten opzeggen mits rekening te houden met een opzegtermijn van 1 kalendermaand (bijvoorbeeld: als Buy Way uw opzegbrief ontvangt op 10 oktober dan eindigt uw contract op 30 november).

U dient de opzegging door te geven aan Buy Way door een fax te sturen (+32 2 250 16 59), via het contactformulier of per aangetekende brief.

Wij raden aan dit te doen per aangetekend schrijven omdat u hierbij steeds een verzendbewijs ontvangt en de opzegging niet betwist kan worden.

U stuurt deze brief naar de hoofdzetel (Buy Way Personal Finance, Anspachlaan 1/11, 1000 Brussel) en vermeld hierin uw naam, voornaam, adresgegevens en dossiernummer (u kunt dit vinden via Homebanking of in brieven of e-mails van Buy Way). Ook moet u uw brief ondertekenen en enkel de ondertekenaar van het krediet kan de overeenkomst opzeggen.

Aan het einde van de opzegtermijn zal het volledige verschuldigd bedrag terugbetaald moeten worden om uw krediet af te sluiten. Als dit niet het geval is wordt de totale schuld opgeëist en wordt u bovendien geregistreerd bij het negatieve luik van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP) van de Nationale Bank van België.

Na aanvaarding en behandeling van uw opzeggingsaanvraag wordt u een bevestigingsbrief thuis opgestuurd.

Buy Way Partners

De volgende partners bieden elk in hun naam ook een Buy Way kaart aan:

Seats SofasKitchen Market
ExpertMakro
Electro DepotBpost bank
MetroEggo
Sunjets.beInno
IxinaI.H.P.O.
Alain Afflelou OpticienKrefima
KvikCactur
Media MarktGroup Meno
JetairCenterPro&Cie
EldiVanden Borre
Chateaux d'AxTouring

De opzegvoorwaarden voor deze kaarten zijn hetzelfde.

U kunt uw opzegbrief makkelijk opstellen en online laten versturen via www.sepastop.eu.

Vanaf februari 2018 makkelijk van bank veranderen!

Bankswitching is een interbancaire dienst die vanaf februari 2018 de overstap naar uw nieuwe bank zal regelen. U hoeft enkel een nieuwe rekening te openen en Bankswitching doet de rest!

Bent u al een tijdje niet tevreden over uw huidige bank en wilt u graag veranderen? Jammer genoeg blijft u dit uitstellen omdat u ertegenop ziet om al uw schuldeisers en betalers op de hoogte te brengen.

Goed nieuws! Vanaf 1 februari 2018 hoeft u dit niet meer zelf te doen en zorgt Bankswitching, een nieuwe bankoverstapdienst, hiervoor!

Bankswitching treedt op als een soort tussenpersoon tussen de bank en de schuldeisers die regelmatig domiciliëringen opvragen (elektriciteits- en gasleverancier, ziekenfonds,…) en/of terugkerende betalers (werkgever, pensioendienst,…). Bankswitching groepeert alle meldingen, zoals uw nieuw rekeningnummer, en geeft deze door aan de relevante organisaties.

Naast het doorgeven van de nodige informatie zal Bankswitching er ook voor zorgen dat uw betaalkaart en uw zichtrekening bij uw oude bank worden stopgezet en dat uw saldo automatisch wordt overgeschreven naar uw nieuwe rekening.

De kosten van Bankswitching worden gedragen door de banken, dus voor de klanten is de dienst volledig gratis.

Hoe stapt u als particulier over naar een nieuwe bank?

 • Open bij uw nieuwe bank een zichtrekening en vraag hierbij om een bankoverstapdienst op te zetten, u zal hiervoor een formulier moeten invullen.
 • Daarna zal de nieuw bank uw overstap met de oude bank regelen en hoeft u verder niets meer te doen.

Let op! Indien u overstapt voor februari 2018 dient u uw schuldeisers (bedrijven waarbij u domiciliëringen hebt lopen) nog zelf in te lichten van uw overstap. Pas daarna gebeurt dit automatisch via Bankswitching.

Wat kunt u doen als bedrijf?

Wanneer u als bedrijf veel domiciliëringen doorvoert, is het aan te raden u tijdig te registreren voor deze service, dit kan vanaf het najaar van 2017 via www.bankswitching.be. Daar kunt u onder andere een digitaal kanaal kiezen (bv. Zoomit) om de meldingen te ontvangen.

BIP & GO

picture car

Bent u aan het begin van de zomer een abonnement bij Bip & Go aangegaan, maar bent u ondertussen terug thuis van uw zonnige vakantie in het zuiden van Frankrijk of Spanje? Dan wordt het hoog tijd om dat abonnement stop te zetten!

Wat is Bip & Go?

Bip & Go voorziet alle automobilisten van een badge waarmee u de tolbetalingen elektronisch doet. Dit kan op alle wegen in Frankrijk en Spanje.

De abonnementen op een rij:

1) VASTE PRIJS/ONBEPERKT

Dit abonnement wordt aangeraden wanneer u minstens 1 keer per maand de autostrade gebruikt. Het kost € 15 per jaar of € 1,25 per maand. Hierbovenop komen ook nog activeringskosten van € 10 en verzendkosten voor het pasje: € 6 voor Frankrijk en € 10 voor het buitenland.

Voor de maanden wanneer u uw badge in Spanje gebruikt, wordt er € 2,50 in rekening gebracht. U kunt echter ook kiezen voor een jaarabonnement indien u vaak in Spanje rijdt, dit kost € 10 per jaar.

2) A LA CARTE

Wanneer u maar een paar keer per jaar de snelweg in Frankrijk en Spanje gebruikt, wordt dit abonnement aangeraden. U betaalt € 1,70 per maand voor elke maand u de badge gebruikt, voor de maanden wanneer u de badge niet gebruikt, betaalt u niet. Daarnaast worden ook dezelfde activeringskosten en verzendkosten (telkens € 10) aangerekend.

Voor de maanden wanneer u uw badge in Spanje gebruikt, wordt er € 2,50 in rekening gebracht. U kunt echter ook kiezen voor een jaarabonnement indien u vaak in Spanje rijdt, dit kost € 10 per jaar.

Extra informatie

De tolkosten en parkeerkosten worden bovenop het tarief van beide abonnementen gerekend.

Wanneer u een papieren factuur wenst te ontvangen betaalt u € 1 extra per maand. Een elektronisch factuur is gratis.

Voor professionelen en American Express kaarthouders zijn er speciale abonnementen.

Uw abonnement opzeggen

U gaat één van de bovenstaande abonnementen aan voor onbepaalde tijd. Dit wil zeggen dat indien u niet opzegt, het abonnement gewoon blijft doorlopen en u dus ook blijft betalen.

Het opzeggen van uw Bip & Go abonnement kan gelukkig vrij makkelijk. U kunt het op elk moment stopzetten door naar één van de verkooppunten te gaan of door een aangetekende brief te sturen naar het hoofdkantoor (Sanef – Bip & Go, Le Crossing, 30 Boulevard Gallieni, 92130 Issy les Moulineaux, France).

Let wel op: u dient uw pasje/badge ook mee op te sturen! Uw opzegging gaat pas in wanneer Bip & Go uw badge terug heeft ontvangen en wanneer alle betalingen zijn voldaan.

U kunt uw opzegbrief opstellen via onze website: https://www.sepastop.eu/nl-be/andere/bip-go/. U kunt daarbij kiezen of u deze zelf print en opstuurt of u gebruik maakt van onze online verzendservice. Hierbij verzenden wij uw opzegbrief aangetekend en online naar Bip & Go.

Meer informatie vindt u op: https://www.bipandgo.com/nl

Vanaf nu makkelijk van telecomoperator veranderen dankzij Easy Switch!

3 juli 2017 – Vanaf vandaag, 3 juli 2017, verandert u als consument makkelijker van vaste telecomoperator voor vaste telefonie, internet en digitale televisie. Het overstappen wordt vanaf nu geregeld door de nieuwe operator.

Voor energieleveranciers en mobiele telefonie bestaat er al langer een regeling waarbij de nieuwe operator de overstap voor u regelt. Vanaf heden kan dit dus ook voor uw vaste lijn, internet en digitaal tv-abonnement dankzij de nieuwe Easy Switch procedure. Bovendien wordt uw nummer gewoon behouden!

De maatregel werd ingevoerd door minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo: “De telecomprijzen zullen enkel maar dalen als meer mensen overstappen naar de goedkoopste operator. Dat maken we veel makkelijker. Vroeger was veranderen heel omslachtig, zeker wanneer je een bundelabonnement had met verschillende producten. Voortaan handelt de nieuwe operator alle rompslomp voor je af […]. De boodschap is: zoek het goedkoopste telecomabonnement en verander van operator!

Een overzicht van de regels

De nieuwe procedure van Easy Switch is standaard van toepassing, u kan echter specifiek vragen om er geen gebruik van te maken. Bij het toepassen van Easy Switch ontvangt de nieuwe operator een mandaat waardoor hij de overstap kan regelen, u dient hen enkel te laten weten of u uw nummer wenst te behouden.

Easy Switch zorgt voor een beperkte dienstonderbreking en verkleint de risico’s van dubbele facturering. De oude operator moet de facturatie stopzetten zodra hij op de hoogte is gebracht van de overstap en de nieuwe operator zal het oude contract pas stopzetten al hij klaar is om het nieuwe contract te activeren.

Let op!

De modem of decoder van de vorige operator dienen in de meeste gevallen nog wel teruggegeven te worden.

Easy Switch is slechts van toepassing wanneer u weggaat bij één operator en naar één nieuwe gaat. Wanneer u verschillende operators wenst op te zeggen om alle diensten naar één operator te brengen, zult u sommige diensten nog zelf moeten opzeggen.

Bijvoorbeeld: U hebt een vaste lijn bij operator A, maar internet en digitale tv bij operator B en u wenst alles over te zetten naar operator C, dan kunt u via Easy Switch uw internet en tv laten overzetten en een vaste lijn er aan toevoegen, maar u dient u vaste lijn bij operator A nog zelf op te zeggen.

Wanneer u enkel voor digitale televisie van operator wilt veranderen maar niet voor internet of omgekeerd is de Easy switch regeling niet van toepassing.

Wanneer u verhuist en u wenst niet van provider te veranderen, kan Easy Switch u ook niet helpen. In dit geval wordt dit meestal geregeld door uw huidige operator.

Lees hier meer over de Easy Switch regels.