Hoe uw tijdschriftenabonnement opzeggen?

Photo by freestocks.org from Pexels

Velen onder jullie hebben waarschijnlijk een abonnement op een of ander tijdschrift. Wat als u dat ene tijdschrift beu bent of eens wil veranderen van weekblad? Hiervoor dient u uw abonnementsvoorwaarden te raadplegen en uw abonnement op te zeggen.

De meeste tijdschriftabonnementen gaat u aan voor een bepaalde periode (3-6 maanden, 1 jaar, 2 jaar,…). Binnen deze periode is het jammer genoeg niet mogelijk om een contract stop te zetten.

Vaak worden de abonnementen aan het einde van de afgesproken periode automatisch verlengd, indien u dit niet wenst dient u uiterlijk een maand voor de afloop van uw abonnement op te zeggen. Wanneer u dit niet doet, loopt uw abonnement gewoon door. Daarna kunt u op elk moment opzeggen. Let wel dat u ook hier rekening dient te houden met een opzegtermijn van 1 maand.

Hieronder vindt u de populairste tijdschriften en hun voorwaarden:

AD: Om uw abonnement stop te zetten dient u dit uiterlijk 1 maand voor het einde van de abonnements- of actieperiode te melden aan AD. Indien u dit niet doet, wordt uw abonnement automatisch verlengd. Na deze verlenging kunt u op elk moment opzeggen maar dient u ook rekening te houden met de opzegtermijn van een maand.

Adresgevens:
AD Klantenservice
Postbus 8759
3009 AT Rotterdam
Nederland

Veronica Magazine: Heeft u een aflopend abonnement? Dan stopt uw contract automatisch na de vooraf afgesproken periode. Heeft u dit niet, dan dient u uw abonnement minstens 1 maand voor afloop op te zeggen. Wanneer u dit niet doet, wordt uw abonnement automatisch verlengd maar kan u dit vanaf dan op elk moment stopzetten. Er geldt een opzegtermijn van 4 weken.

Adresgevens:
Sanoma Uitgevers – Veronica Magazine
afdeling Klantenservice
Postbus 75
2400 AB Alphen aan den Rijn
Nederland

Consumentengids: Tijdens de eerste contractperiode kunt u niet vroegtijdig opzeggen. U dient uiterlijk een maand voor het einde van deze periode op te zeggen. Na de eerste contractperiode kunt u op elk moment opzeggen, ook rekening houdend met een opzegtermijn van 1 maand. Indien u niet opzegt, loopt uw contract gewoon door.

Adresgevens:
Consumentenbond
Postbus 1000
2500 BA Den Haag
Nederland

Donald Duck: Met een aflopend abonnement stopt het abonnement vanzelf na de vooraf afgesproken periode. Heeft u een ander soort abonnement dan wordt dit automatisch verlengd en dient u het zelf op te zeggen. Dit kan min. 1 maand voor de afgesproken contractperiode. Na uw eerste abonnementstermijn is uw abonnement maandelijks opzegbaar, rekening houdend met een opzegtermijn van 1 maand.

Adresgevens:
Sanoma Uitgevers – Donald Duck
afdeling Klantenservice
Postbus 75
2400 AB Alphen aan den Rijn
Nederland

Mikrogids: Heeft u een proef- of kennismakingsabonnement dan stopt dit automatisch na de opgegeven periode. Heeft u een ander abonnement? Dan loopt dit automatisch door na de eerste contractperiode. Indien u dit niet wenst, moet u uiterlijk 1 maand voor de afloop hiervan uw opzegging melden. Opzeggen na de verlenging van uw contract kan met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand.

Adresgevens:
Sanoma Media Netherlands B.V.
t.a.v. Customer Service Mikrogids
Postbus 10050
1201 DB Hilversum
Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *