Wat is de beste fitnessclub? De populairste ketens vergeleken

Wat is de goedkoopste en beste fitnessclub in België? De tarieven van de populairste fitnessketens vergeleken.

Photo by Bruce Mars from Pexels

21 maart 2016 – De lente is officiëel in ons land maar vooraleer je je zomerkleren weer aantrekt wil je nog graag een paar kilootjes kwijt en ga je op zoek naar een fitnessclub die bij je past. Je hebt alleen geen idee hoeveel het kost, of ze ook groepslessen aanbieden en hoe je na de zomer je fitnessabonnement weer opzegt.

sepastop.eu is op onderzoek gegaan en heeft alvast de populairste fitnessketens vergeleken.

Wat is de goedkoopste fitness in België?

Eén van de belangrijkste aspecten is waarschijnlijk de prijs om te sporten. In onze tabel geven we een mooi overzicht van de tarieven voor een 1 jaar – en een 1 maandabonnement.

Tarieven sportscholen België:

BASIC-FITJIMS FITNESSLIFE STYLE FITNESSLA GYM PREMIUM / HEALTH CITY
Prijs1 jaar
(+inschrijvingsgeld)
19.99€/m
(+ 19.99€)
19.99€/m
(+ 49.00€)
55.00€/m
(+ 0-150€*)
89.00€/m
(+ 59.00€)
1 maand
(+inschrijvingsgeld)
23.99€/m
(+ 39.99€)
22.99€/m
(+ 49.00€)
99.00€/m
(+ 59.00€)
Extra'sgroepslessen9.99€5.00€incl.incl.
sportdrank3.99€4.00€incl.incl.
app3.99€3.00€incl.incl.
douchesincl.2.00€incl.incl.
welness (sauna, zonnebank,…)incl.incl.
Betalen metdomiciliëringdomiciliëringdomiciliëringcash / domiciliëring
Locaties> 120 clubs18 clubs12 clubs1 club
Gratis proefdagincl.incl.incl.incl.
Opzeggenna eerste periode maandelijks opzegbaarna eerste periode maandelijks opzegbaarna eerste periode maandelijks opzegbaarna eerste periode maandelijks opzegbaar

* het inschrijvingsgeld bedraagt €150, maar doordat er vaak acties worden georganiseerd kan dit wegvallen
° dit wordt niet door deze fitnessketen aangeboden

Sommige sportscholen bieden nog goedkopere abonnementen aan om bijvoorbeeld enkel in de daluren te sporten, of bij sommige ketens kan je je ook voor 2 of 3 jaar inschrijven waardoor de kost per maand lager zal zijn.

Bij de goedkopere sportclubs betaal je ook vaak extra voor bepaalde faciliteiten, de duurdere clubs bieden dan weer een all-in abonnement aan.

Vaak worden er ook acties georganiseerd waarbij het inschrijvingsgeld wegvalt of waarbij je zelfs een maand gratis kunt sporten. Lees hierbij wel telkens goed de voorwaarden na, want hier en daar kan er wel een addertje onder het gras zitten. Bijvoorbeeld: je mag 3 maanden gratis sporten, maar je zit wel vast aan een jaarcontract en je kan niet eerder opzeggen.

Locatie

Je wil natuurlijk niet al enkele kilometers hebben gefietst vooraleer je jezelf uitput op die loopband. Waar de fitness zich dus bevindt is ook belangrijk. Ga je na het werk of tussen de middag even sporten, kies je best een fitness in de buurt van je werk. Ga je vooral ’s avonds of in het weekend sporten, kijk dan even waar de dichtstbijzijnde fitness bij je thuis is gelegen.

Bij sommige fitnessketens laten ze het toe om met eenzelfde lidkaart bij verschillende clubs in België te sporten. Dat is handig wanneer je verhuist of van werk verandert.

Je fitnessabonnement opzeggen

Heb je genoeg spieren gekweekt of kan je weer in die broek van vorig jaar? Heb je genoeg gehad van al dat sporten? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk afstappen van je fitnessabonnement. Jammer genoeg is het opzeggen van je abonnement vaak niet zo gemakkelijk als het aangaan ervan.

Heb je een abonnement voor een bepaalde tijd? (bijv. 1 of 2 jaar)

Bij een abonnement voor bepaalde tijd, kan je pas op het einde van de afgesproken periode je contract stopzetten. Hierbij moet je ook rekening houden met een opzegtermijn, meestal is die 1 maand.

Wanneer je je abonnement niet stopzet op het einde van de afgesproken periode, wordt het stilzwijgend verlengd en dit voor onbepaalde tijd. Dit wil zeggen dat je nu wel maandelijks kan opzeggen, hou wel weer rekening met de opzegtermijn.

Heb je een abonnement voor onbepaalde tijd?

Bij sommige sportscholen kan je een ‘flex-abonnement’ nemen, dit wil zeggen dat je wel maandelijks kan opzeggen. Vaak betaal je iets meer voor het abonnement, maar je hebt wel de vrijheid om al na 3 of 4 maanden te stoppen.

Wanneer je je abonnement voor onbepaalde tijd wil opzeggen, moet je wel nog steeds rekening houden met een opzegtermijn van 1 kalendermaand.

Wanneer je opzegt, doe je dit best via een aangetekende brief. Vermeld in je brief je naam, adres, e-mailadres, geboortedatum, pasnummer en de vestiging van je sportschool.

Via sepastop.eu vind je opzeggingsbrieven voor de populairste sportscholen (Basic-Fit, Health City, Jims, Life Style Fitness) in België. Je kan deze brieven makkelijk invullen en daarna zelf printen of online laten versturen.

Let op! Deze informatie is gebasseerd op informatie die wij telefonisch of via internet verkregen. Deze informatie is verzameld in maart 2016. sepastop.eu kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor foutieve prijzen/informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *