Hoe uw tijdschriftenabonnement opzeggen?

Vele onder jullie hebben waarschijnlijk een abonnement op één of ander tijdschrift. Wat als u dat ene tijdschrift beu bent of eens wil veranderen van weekblad? Hiervoor dient u de abonnementsvoorwaarden te raadplegen en uw abonnement op te zeggen.

In een vorig artikel melden we al dat het niet altijd makkelijk is om uw krant of tijdschrift op te zeggen. Sommige leveranciers aanvaarden bijvoorbeeld enkel telefonische opzeggingen.

De meeste tijdschriftabonnementen gaat u aan voor een bepaalde periode (6 maanden, 1 jaar, 2 jaar,…). Binnen deze periode is het jammer genoeg niet mogelijk om een contract stop te zetten.

Vaak worden de abonnementen aan het einde van de afgesproken periode automatisch verlengd, indien u dit niet wenst dient u uiterlijk een maand voor de afloop van uw abonnement op te zeggen. Wanneer u dit niet doet, loopt uw abonnement gewoon door. Daarna kunt u op elk moment opzeggen. Let wel dat u ook hier rekening dient te houden met een opzegtermijn van 1 maand.

Hieronder vindt u de populairste tijdschriften en hun voorwaarden:

Knack: Wanneer u uw abonnement wenst stop te zetten aan het einde van de afgesproken contractperiode, dient u uiterlijk een maand op voorhand uw abonnement op te zeggen. Indien u dit niet doet, wordt uw abonnement stilzwijgend verlengd. Hierna kunt u op elk moment schriftelijk opzeggen. U kunt hierbij kiezen voor een onmiddellijke stopzetting of een stopzetting op het einde van de lopende abonnementsperiode (maandelijks of trimestrieel).

Adresgegevens:
Knack
Roularta-Abonnementendienst
Meiboomlaan 33
8800 Roeselare

iPuzzel: U dient uw abonnement op te zeggen tegen het einde van de afgesproken abonnementsperiode, dit uiterlijk een maand voor afloop. Indien dit niet gebeurt wordt uw abonnement automatisch verlengd, telkens voor een periode van 1 maand. Daarna kunt u op elk moment opzeggen, maar u dient wel rekening te houden met een opzegtermijn van 4 weken.

Adresgegevens:
iPuzzel
Diamantstraat 8/438
2200 Herentals

Puzzel 4U: Net zoals de meeste andere abonnementen kunt u niet vroeger dan de afgesproken abonnementsperiode opzeggen. Wanneer u niet wenst dat uw abonnement stilzwijgend wordt verlengd dient u minstens 4 weken voor uw einddatum op te zeggen. Indien u niet opzegt, wordt uw abonnement verlengd voor een periode van 3 maanden. Hierna kunt u telkens tegen het einde van deze 3 maanden opzeggen, hou wel rekening met een opzegtermijn van 4 weken.

Adresgegevens:
Puzzel 4 U BE
Postbus 43
2340 Beerse

Plus Magazine: U gaat een abonnement aan voor een bepaalde periode, u dient uw abonnement op te zeggen tegen het einde van deze periode, rekening houdend met een opzegtermijn van 1 maand. Indien u niet opzegt, wordt uw abonnement automatisch verlengd. Daarna kunt u op elk moment opzeggen, rekening houdend met dezelfde opzegtermijn.

Adresgegevens:
Plus Magazine
Roularta-Abonnementendienst
Meiboomlaan 33
8800 Roeselare

Sport/Voetbalmagazine: Wanneer u uw abonnement wenst stop te zetten aan het einde van de afgesproken contractperiode, dient u uiterlijk een maand op voorhand uw abonnement op te zeggen. Indien u dit niet doet, loopt uw abonnement automatisch door. Hierna kunt u op elk moment schriftelijk opzeggen. U kunt hierbij kiezen voor een onmiddellijke stopzetting of een stopzetting op het einde van de lopende abonnementsperiode (maandelijks of trimestrieel).

Adresgegevens:
Sport/Voetbalmagazine
Roularta-Abonnementendienst
Meiboomlaan 33
8800 Roeselare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *