Hoe uw LinkedIn-account stopzetten?


Heeft u geen behoefte meer aan uw LinkedIn profiel? Heeft u eigenlijk geen idee wat het nut hiervan is en loopt uw mailbox alleen maar vol met e-mails van het platform? Dan wordt het misschien tijd om uw LinkedIn-account stop te zetten.

Voor u uw account verwijdert

Voordat u uw LinkedIn-account verwijdert, zijn er enkele dingen waarop u moet letten. Het sluiten van uw account zorgt er namelijk voor dat u geen toegang meer hebt tot connecties of informatie. Uw account wordt niet meer zichtbaar op LinkedIn en u verliest ook alle aanbevelingen die op uw profiel staan. Hoe u een kopie van uw gegevens opslaat leest u hier: https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/50191

In sommige gevallen zult u uw profiel nog tijdelijk vinden via zoekmachines zoals Yahoo! of Google omdat zij op een bepaalde manier gegevens verzamelen en bewerken.

Wanneer u een Premium account heeft, moet u eerst dit account afsluiten vooraleer u uw basis account kan stopzetten. Hoe u uw Premium LinkedIn-account afsluit leest u hier: https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/5729/uw-premium-abonnement-opzeggen?lang=nl

Uw basis LinkedIn-account verwijderen

Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe u uw basis LinkedIn profiel stop zet.

Hoe uw LinkedIn-account stopzetten:

  • Ga naar uw LinkedIn profiel en klik op het pictogram met uw foto en ‘Ik’ eronder
  • In het keuzemenu klik op ‘Instellingen en privacy’
  • Kies hierna in het linkse menu ‘Abonnementen’ en selecteer ‘Wijzigen’ dat staat naast ‘ Uw LinkedIn-account sluiten’
  • LinkedIn vraagt u nog om een opzegreden, vink uw reden aan en klik op volgende
  • De laatste stap is om uw wachtwoord in te vullen en dan hoeft u enkel nog op ‘Account sluiten’ te klikken om uw account te verwijderen

Via volgende link komt u ook op de juiste pagina terecht:
https://www.linkedin.com/psettings/account-management/close-action-needed

Uw LinkedIn profiel heropenen

Wanneer u spijt hebt van uw beslissing en uw LinkedIn-account toch opnieuw wenst te openen, kan dat wanneer u dit binnen 20 dagen doet.

Er zijn echter een aantal dingen die niet hersteld kunnen worden:
1. Reacties en aanbevelingen
2. Genegeerde of openstaande uitnodigingen
3. Volgers (influencers, bedrijven, etc.)
4. Groepslidmaatschappen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *