Hoe uw Facebook account stopzetten?

Facebook is bij velen niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. We delen onze leukste foto’s met familie en vrienden, worden op de hoogte gehouden van verjaardagen, we worden uitgenodigd voor festiviteiten en krijgen meldingen van de activiteiten in onze buurt.

Maar wat als al die informatie teveel wordt? Volgens statistieken spendeert de Belgische Facebookgebruiker gemiddeld 20 minuten per dag op Facebook. Wat als we die 20 minuten in iets anders steken? Een rondje gaan lopen? Een toffe babbel met onze partner of kinderen? Een interessant boek openslaan?

U hebt er goed over nagedacht en besloten uw tijd in iets anders dan in Facebook te steken. Maar hoe zet u nu uw Facebook account stop? Dit is niet zo eenvoudig maar wij helpen u hier graag mee verder.

Uw Informatie en foto’s bewaren

Vooraleer u uw Facebook account verwijdert kunt u uw foto’s en andere gegevens bewaren. U doet dit door rechts bovenaan op het driehoekje te klikken en naar ‘Instellingen’ te gaan. Bij ‘Algemeen’ klikt u op ‘Een kopie downloaden’. U wordt naar de volgende pagina gebracht waar u het downloaden kan starten.



Wanneer u niet alle foto’s wil bewaren, kunt u diegene die u wenst bij te houden apart openen en onderaan via ‘Opties’ op ‘Downloaden’ klikken.

Naast het bewaren van de nodige informatie kijkt u best ook naar de verbonden apps. Indien u uw Facebook account verwijdert en u bent nog verbonden met enkele apps, kunt u niet meer inloggen bij deze apps. Bij de meeste apps kunt u de inlogmethode wel aanpassen, sommigen laten dit niet toe.

Uw Facebook account definitief verwijderen

Hoe uw Facebook account verwijderen:

  • Ga naar de volgende link: https://www.facebook.com/help/delete_account
  • U krijgt onderstaand pop-up venster te zien, lees dit nauwkeurig en klik hierna op ‘Mijn account verwijderen’
  • Bij een tweede pop-up venster worden u nog enkele gegevens gevraagd en kunt u daarna definitief stoppen met Facebook door op ‘OK’ te klikken

Facebook geeft u hierna nog 14 dagen te tijd om terug te keren en uw account opnieuw te activieren. Zodra deze 14 dagen zijn verstreken wordt uw account definitief verwijderd. Wanneer u daarna opnieuw gebruik wil maken van Facebook dient u een nieuw account aan te maken.

Uw Facebook account tijdelijk stopzetten

Facebook geeft u ook de optie om uw account tijdelijk stop te zetten. Gaat u op vakantie? Wilt u eens aanvoelen hoe het is om een tijdje geen Facebook te hebben? Klik dan bij uw ‘Instellingen’ op ‘Beveiliging’ en onderaan op ‘Je account deactiveren’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *