“Wilt u ook gratis op vakantie?” – De plaag van de televerkopers

Source

“Wilt u ook gratis op vakantie?”, zo klinkt het aan de telefoon wanneer u opgebeld wordt door één van vele televerkopers. Dit is natuurlijk veel te mooi om waar te zijn en helemaal niet waar.

Elk jaar krijgt de Economische Inspectie duizenden klachten over televerkopers. In 2017 meldden 5.400 consumenten een probleem, maar dit is jammer genoeg niet alles want niet iedereen dient klacht in. De bedrijven doen zich vaak voor als televerkopers of incassobureaus, maar het gaat hier eigenlijk om oplichterij.

Source

Hoe gaan deze oplichters te werk?

U krijgt telefoon met een zeer mooi aanbod. Het kan gaan over kortingsbonnen voor voordelige hotels en reizen, kortingen bij online winkels, proefexemplaren van puzzelboekjes en tijdschriften, stalen van schoonheidsproducten,…

Over de verkoper zelf en het product krijg je amper details en vaak wordt er voorgesteld om het product of dienst eerst gratis uit te testen. Op het einde van het telefoongesprek belooft de verkoper u een e-mail te sturen, jammer genoeg komt deze e-mail vaak terecht in uw spam-folder of ongewenste e-mailmap en kunt u hierop dus niet reageren. Geen reactie op deze mail staat voor de verkoper gelijk aan het accepteren van het aanbod en u zal dus zeer snel een factuur of zelfs al een aanmaning ontvangen. En deze e-mail komt natuurlijk wel gewoon in uw inbox of brievenbus terecht…

Geef zeker nooit uw telefonische toestemming!

Hoe herkent u een misleidend telefoontje?

Denkt u aan de lijn te hangen met een oplichter? Houd dan even de volgende dingen in gedachten:

  • Heeft de televerkoper zijn identiteit en de onderneming waarvoor hij belt bekendgemaakt?
  • Werd er gemeld dat het gaat over het verkopen van een product of dienst?
  • Gaf de verkoper voldoende informatie (prijs, duur van het contract, …) over het product of dienst?

Indien het antwoord op de bovenstaande vragen telkens ‘neen’ is, dient u op uw hoede te zijn. U kunt steeds voor meer informatie vragen, maar het zijn duidelijke kenmerken van een misleidend telefoontje.

Source

Jammer genoeg houden deze ‘verkopers’ geen rekening met de Bel-me-niet-meer-lijst. Op deze lijst kunt u zich inschrijven wanneer u geen reclametelefoontjes meer wil ontvangen.

Wat kunt u doen nadat u een oplichter aan de lijn hebt gehad?

Heeft u een telefonische aanbod gekregen, maar bent u niet zeker van de echtheid hiervan? Neem het aanbod zeker niet aan en controleer de eerlijkheid van het bedrijf via de lijst van verdachte televerkopers en incassobureaus.

Let op: wanneer de onderneming niet op de lijst staat, betekent dit niet dat het zeker veilig is. Telefonische oplichters wisselen vaak van naam en zijn zo nog niet altijd gemeld bij de FOD Economie.

Een televerkoper is verplicht om u, na het telefoongesprek, een bevestiging te sturen via e-mail of per post. Hierin moet alle informatie staan over het aanbod en hierop kunt u antwoorden dat u niet geïnteresseerd bent, doe dit zeker! Daarnaast moet de verkoper u ook informeren over het herroepingsrecht (link naar sepastop). Dit is de 14-daagse bedenktijd die u krijgt nadat u een bestelling ontvangt. Wanneer de verkoper u hierover niet informeert wordt de bedenktijd verlengd met 12 maanden.

Ontvangt u geen bevestiging? Check dan zeker uw spam-folder!

Toch een slachtoffer geworden van telefonische oplichterij?

Bent u jammer genoeg toch slachtoffer geworden van een televerkoper en hebt u een factuur of aanmaning ontvangen? Geen paniek! U hoeft deze zeker niet meteen te betalen en u kunt dit zelfs melden.

Ga eerst na of het incassobureau ingeschreven is bij de FOD Economie. Staat het bureau niet ingeschreven? Dan mag het geen activiteit in België uitvoeren.

Gaat u niet akkoord met de incasso? Dan kunt u deze betwisten per e-mail of aangetekende brief. U kunt hiervoor de modelbrief van de FOD Economie gebruiken.

Download de modelbrief hier.

Geef uw persoons-, email- of bankgegevens nooit door!

Plots geld van uw rekening?

Is er onverwachts en zonder toestemming toch geld van uw rekening gehaald? Dan kunt u dit betwisten via uw bank. Lees hierover alles in een vorig artikel op onze blog.

Hebt u nog vragen? Dan kunt u steeds terecht bij de FOD Economie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *