Vanaf nu makkelijk van telecomoperator veranderen dankzij Easy Switch!

Source

3 juli 2017 – Vanaf vandaag, 3 juli 2017, verandert u als consument makkelijker van vaste telecomoperator voor vaste telefonie, internet en digitale televisie. Het overstappen wordt vanaf nu geregeld door de nieuwe operator.

Voor energieleveranciers en mobiele telefonie bestaat er al langer een regeling waarbij de nieuwe operator de overstap voor u regelt. Vanaf heden kan dit dus ook voor uw vaste lijn, internet en digitaal tv-abonnement dankzij de nieuwe Easy Switch procedure. Bovendien wordt uw nummer gewoon behouden!

De maatregel werd ingevoerd door minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo: “De telecomprijzen zullen enkel maar dalen als meer mensen overstappen naar de goedkoopste operator. Dat maken we veel makkelijker. Vroeger was veranderen heel omslachtig, zeker wanneer je een bundelabonnement had met verschillende producten. Voortaan handelt de nieuwe operator alle rompslomp voor je af […]. De boodschap is: zoek het goedkoopste telecomabonnement en verander van operator!

Een overzicht van de regels

De nieuwe procedure van Easy Switch is standaard van toepassing, u kan echter specifiek vragen om er geen gebruik van te maken. Bij het toepassen van Easy Switch ontvangt de nieuwe operator een mandaat waardoor hij de overstap kan regelen, u dient hen enkel te laten weten of u uw nummer wenst te behouden.

Easy Switch zorgt voor een beperkte dienstonderbreking en verkleint de risico’s van dubbele facturering. De oude operator moet de facturatie stopzetten zodra hij op de hoogte is gebracht van de overstap en de nieuwe operator zal het oude contract pas stopzetten al hij klaar is om het nieuwe contract te activeren.

Let op!

De modem of decoder van de vorige operator dienen in de meeste gevallen nog wel teruggegeven te worden.

Easy Switch is slechts van toepassing wanneer u weggaat bij één operator en naar één nieuwe gaat. Wanneer u verschillende operators wenst op te zeggen om alle diensten naar één operator te brengen, zult u sommige diensten nog zelf moeten opzeggen.

Bijvoorbeeld: U hebt een vaste lijn bij operator A, maar internet en digitale tv bij operator B en u wenst alles over te zetten naar operator C, dan kunt u via Easy Switch uw internet en tv laten overzetten en een vaste lijn er aan toevoegen, maar u dient u vaste lijn bij operator A nog zelf op te zeggen.

Wanneer u enkel voor digitale televisie van operator wilt veranderen maar niet voor internet of omgekeerd is de Easy switch regeling niet van toepassing.

Wanneer u verhuist en u wenst niet van provider te veranderen, kan Easy Switch u ook niet helpen. In dit geval wordt dit meestal geregeld door uw huidige operator.

Lees hier meer over de Easy Switch regels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *