Vanaf februari 2018 makkelijk van bank veranderen!

Source

Bankswitching is een interbancaire dienst die vanaf februari 2018 de overstap naar uw nieuwe bank zal regelen. U hoeft enkel een nieuwe rekening te openen en Bankswitching doet de rest!

Bent u al een tijdje niet tevreden over uw huidige bank en wilt u graag veranderen? Jammer genoeg blijft u dit uitstellen omdat u ertegenop ziet om al uw schuldeisers en betalers op de hoogte te brengen.

Goed nieuws! Vanaf 1 februari 2018 hoeft u dit niet meer zelf te doen en zorgt Bankswitching, een nieuwe bankoverstapdienst, hiervoor!

Bankswitching treedt op als een soort tussenpersoon tussen de bank en de schuldeisers die regelmatig domiciliëringen opvragen (elektriciteits- en gasleverancier, ziekenfonds,…) en/of terugkerende betalers (werkgever, pensioendienst,…). Bankswitching groepeert alle meldingen, zoals uw nieuw rekeningnummer, en geeft deze door aan de relevante organisaties.

Naast het doorgeven van de nodige informatie zal Bankswitching er ook voor zorgen dat uw betaalkaart en uw zichtrekening bij uw oude bank worden stopgezet en dat uw saldo automatisch wordt overgeschreven naar uw nieuwe rekening.

De kosten van Bankswitching worden gedragen door de banken, dus voor de klanten is de dienst volledig gratis.

Hoe stapt u als particulier over naar een nieuwe bank?

  • Open bij uw nieuwe bank een zichtrekening en vraag hierbij om een bankoverstapdienst op te zetten, u zal hiervoor een formulier moeten invullen.
  • Daarna zal de nieuw bank uw overstap met de oude bank regelen en hoeft u verder niets meer te doen.

Let op! Indien u overstapt voor februari 2018 dient u uw schuldeisers (bedrijven waarbij u domiciliëringen hebt lopen) nog zelf in te lichten van uw overstap. Pas daarna gebeurt dit automatisch via Bankswitching.

Wat kunt u doen als bedrijf?

Wanneer u als bedrijf veel domiciliëringen doorvoert, is het aan te raden u tijdig te registreren voor deze service, dit kan vanaf het najaar van 2017 via www.bankswitching.be. Daar kunt u onder andere een digitaal kanaal kiezen (bv. Zoomit) om de meldingen te ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *