1 op 3 bedrijven maakt online opzeggen moeilijk!

Online opzeggen wordt vaak moeilijk gemaakt. Dit blijkt uit cijfers van een onderzoek door de Consumentenbond in Nederland. Zij namen begin dit jaar 125 populaire diensten onder de loep en merkten dat informatie over opzeggen vaak goed weggestopt zit.

De Consumentenbond onderzocht het opzeggemak van verschillende diensten, waarvan ongeveer de helft betalende abonnementen. Van goede doelen tot verzekeraars, van webshops tot telecombedrijven en van sociale media tot dating websites. De conclusie: 33% maakt online opzeggen lastig.

“Bel ons!” – enkel telefonisch opzeggen

Veel bedrijven beweren dat je enkel telefonisch kan opzeggen, dit is natuurlijk niet waar. De klantendienst wil dat je hen belt zodat ze je kunnen overtuigen om je abonnement toch te behouden. Jammer genoeg werkt dit bij sommige mensen en zitten ze weer vast aan een nieuw contract.

De smoes “Mensen vinden bellen prettiger”, kreeg de Consumentenbond ook te horen. Maar eerst 15 minuten aan de wachtlijn hangen om dan overtuigd te worden om te blijven betalen, vindt niemand leuk. Toch?

Een echte opzegdoolhof

In ons eigen opzegfilmpje spotten we al met hoe moeilijk het is om opzeginformatie te vinden. Ook dit onderzoek spreekt dit niet tegen. Vooral kranten & tijdschriften, loterijen en energiebedrijven maken het de consument vaak moeilijk.

Jammer genoeg is het contactformulier en/of het e-mailadres vaak goed verstopt en moet je eerst 16 keer doorklikken om het te vinden. Vind je echt geen contactgegevens op de website? Zoek dan naar de algemene voorwaarden, hier vind je vaak wel de nodige informatie.

Verbetering op komst

Gelukkig doen niet alle bedrijven moeilijk, schadeverzekeraars en streamingdiensten bijvoorbeeld. Meestal kan je hier makkelijk opzeggen vanuit je eigen account-omgeving. Denk maar aan Netflix, Hellofresh of Spotify.

36 van de 54 bedrijven waaraan de Consumentenbond vroeg om hun proces te verbeteren, reageerden. 10 partijen voerden meteen aanpassingen uit en 6 andere organisaties zouden snel verbeteringen aanbrengen.

In België spelen ze met het idee om een versoepeling door te voeren voor het opzeggen van verzekeringen. Dit zou het opzeggen alvast makkelijker maken!

sepastop.eu helpt mee

Via onze website vind je allerlei opzeginformatie. We leggen in mensentaal uit wat de voorwaarden zijn en hoelang de opzegtermijn is. Ook de contactgegevens van een bedrijf staan steeds onderaan onze pagina’s.

Wil je een aangetekende brief sturen via onze website en er zeker van zijn dat jouw opzegging verwerkt wordt? Surf dan snel naar onze website en zet je abonnement nu stop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *