Maak komaf met overbodige abonnementen en bespaar!

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Hier komen bij sommigen vaak goede voornemens aan te pas. Wat zal het dit jaar zijn? Een gezondere levensstijl? Een nieuwe hobby? Of meer geld besparen?

Met dat laatste kunnen wij, bij sepastop, alvast helpen! Kijk eens naar uw lopende contracten en abonnementen. Zijn er tijdschriften die elke week in de vuilbak belanden? Wilt u vanaf volgend jaar een andere sport beoefenen en wordt dat fitnessabonnement overbodig? Of wilt u overstappen van verzekeraar omdat u een goedkopere hebt gevonden?

Via sepastop.eu vindt u de nodige opzeginformatie en kunt u uw abonnement heel makkelijk stopzetten.

In het algemeen geldt:

We vatten de opzegvoorwaarden steeds samen en proberen deze in mensentaal uit te leggen. Hieronder enkele regels die in het algemeen gelden:

–       U kunt een contract dat loopt voor een bepaalde tijd niet vroegtijdig opzeggen.

Loopt uw abonnement nog tot een bepaalde datum? Jammer, maar dan stopt het pas op die dag. U kunt het bedrijf in kwestie al wel inlichten van uw opzegging, dan loopt het contract af op de afgesproken datum.

–       U kunt een contract dat loopt voor onbepaalde tijd meestal op elk moment opzeggen.

Sloot u een contract af voor onbepaalde tijd? Of werd uw contract ondertussen automatisch verlengd? Dan kunt u (in de meeste gevallen) op elk moment opzeggen. Laat het bedrijf in kwestie weten dat u uw abonnement wil stopzetten en zij regelen uw opzegging zo snel mogelijk.

–       In de meeste gevallen moet u steeds rekening houden met een opzegtermijn van 1 maand.

Omdat het even kan duren vooraleer het bedrijf uw opzegging verwerkt, dient u meestal rekening te houden met een opzegtermijn van 1 maand (of langer). Dit wil ook zeggen dat je nog een (laatste) betaling zal ontvangen – betaal deze tijdig.

–       Verzekeringen kunt u pas opzeggen tegen de einddatum van het contract.

Bij verzekeringen in België gelden er, jammer genoeg, andere regels. Op dit moment kunt u enkel opzeggen tegen het einde van uw contract. Al komt hier in de toekomst misschien verandering in.

Ook de opzegtermijn waarmee u moet rekening houden is vaak 3 maanden. Bovendien vragen veel verzekeraars om de opzegging via een aangetekende brief te versturen.

Wanneer moet u niet opzeggen?

Ja, soms maken ze de consumenten het ook iets makkelijker! Dit geldt bijvoorbeeld bij energieleveranciers en telecombedrijven. Hebt u het allemaal eens berekend en liggen de tarieven bij een ander bedrijf lager? Dan kunt u makkelijk overstappen van leverancier. U kiest een nieuwe leverancier en deze regelt de overstap met het oude bedrijf. In geval van energie zal u in de meeste gevallen nog wel uw meterstanden moeten doorgeven. Bij telecombedrijven heet dit de Easy Switch procedure.

Ook opzeggen?

Hebt u na het lezen van dit artikel iets van “Ja, dat abonnement gebruik ik eigenlijk helemaal niet!”? Neem dan eens een kijkje op onze website en stel gratis uw opzegbrief op. Wilt u het uzelf nog makkelijker maken? Laat de brief dan door ons opsturen naar het desbetreffende bedrijf. Wij doen dit aangetekend en binnen max. 3 werkdagen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *